Најновије

Америчка Католичка Црква Истока прикључила се руском православљу

Формално независна Католичка Црква Истока, чији се поглавар Рамзи Мусалам родио у граду Скрентону у Пенсилванији, колективно је прешла у православље. И прикључила се Руској Православној Заграничној Цркви која је у канонском јединству са Руском православном црквом.
Америчка Католичка Црква Истока (Фото: Јутјуб)

Америчка Католичка Црква Истока (Фото: Јутјуб)

Ова црква има 60 парохија, а донедавни архиспеикоп Рамзи у РПЦ је прво рукоположен за ђакона, убрзо позтом и за свештеника. За јеромонаха – при чему је узео име Илија – руковоположио га је поглавар РПЗЦ митрополит Иларион. Рамзи је своје прво рукополагање имао у Пољској Националној Католичкој цркви чији је члан раније био. Већ је почела и катехизација – ради пријема у православље – и осталих свештеника и верника Католичке Цркве Истока. У руско православље у САД већ су прешле њене цркве Свете Ирине у Питстону и црква Свете Ане у Потствилу (обе у Пенсилванји), ако и црква Светос Марка у Милфорду у Конектикату. РПЗЦ је већ објавила: „Захвални смо Богу што је оца Илију и његове вернике довео у православље”.
Прочитајте још:СБ УН усваја санкције против Северне КорејеРУСИ ОДМАХ ОДГОВОРИЛИ СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: У орбиту послали своју моћну ракету ‘СОЈУЗ 2-1Б’!(ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА