Најновије

ГЕОПОЛИТИЧКЕ МЕТАМОРФОЗЕ: Египат све ближи Евроазијском Савезу

ЕГИПАТ - Тарек Кабил, египатски министар за индустрију и спољну трговину, изјавио је да Египат тежи потписивању споразума о слободној трговини са Евроазијским економским савезом.
Тарек Кабил (Фото: ЈуТјуб)

Тарек Кабил (Фото: ЈуТјуб)

"Ми сматрамо од врхунског значаја овакав споразум који ће бити договорен између Египта и Русије, а који ће укључити и обе наше земље и цео Евроазијски економски савез." - каже Кабил. Он је додао да ће овај споразум значајно ојачати и сферу страних директних инвестиција, јер ће Египат учинити атрактивнијим за стране инвеститоре. Египат жели да буде руска база за инвестиције у Африку и Средњи Исток, каже Кабил. Русија гради велику индустријску зону код Суецког канала, а очекује се да овај споразум буде потписан одмах по отварању ове индустријске зоне, наводи портал Diplomat.So. Суецки канал је једна од светски најзначајнијих трговинских тачака, а Русија планира у овој индустријској зони заједно са Египтом да покрене производњу пољопривредних и грађевинских машина, производњу камиона, изградњу бродова, те инфраструктуру и фабрике које ће се бавити фармацеутском индустријом, петрохемијом и енергетиком. Договор о изградњи велике индустријске зоне је постигнут између Русије и Египта 2014. године.
Прочитајте још:СНАЈПЕРСКА ПРЕЦИЗНОСТ: Погледајте како Су-34 погађа циљеве по Сирији (ВИДЕО)Директан погодак у митраљеско гнездо (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА