Најновије

РУСИЈА УКИДА ТРАНСПОРТ ГАСА КРОЗ УКРАЈИНУ: Србија остаје без снабдевања!

Директор Јавног предузећа "Србијагас" Душан Бајатовић изјавио је данас да ће 2019. сигурно доћи до прекида транспорта гаса кроз Украјину и да ће тада Србија сигурно остати без најважнијег правца снабдевања тим енергентом.
Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб)

Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб)

Он је на Регионалној конференцији "Енергетске перспективе и ефикасности" казао да на одлучност Русије да прекине транспорт гаса кроз Украјину указују и подаци обвештајне заједнице. Према његовим речима, Србија мора да се припреми за тај период, а једна од могућности је да прошири капацитете складишта гаса у Банатском Двору са 450 милиона кубних метара на милијарду и да изгради још једно складиште капацитета бар још 500 милиона, а може и милијарду кубних метара. - Тиме би уравнотежили куповину гаса на српском тржишту, смањили транспортне трошкове и енергетске ризике. То је додатна енергетска безбедност, а привућићемо и тржишну конкуренцију - нагласио је Бајатовић. Он је казао да је решење и интерконекција Србије са Бугарском која кошта 60 милиона евра, али да Србија тражи да за то добије бесповратна средства ЕУ као што је добила Бугарска, али и друге земље ЕУ. - Нама треба још 208 милиона евра да уложимо у унутрашњи гасоводни систем да би тај правац снабдевања гасом функционисао. Значи тај пројекат није 60 милиона евра већ скоро 300 милиона евра да би све радило како треба - казао је Бајатовић.
Прочитајте још:ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ХОЋЕ У РУСИЈУ: Кад је рубља јака – ради цела Србија!РУСИЈА ЧЕКА: Путин и руски генерал упозорили да ће доћи до краха САД 28. маја ове године
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА