Најновије

СЛУЧАЈНОСТ, ПАРАНОРМАЛНО ИЛИ БОЖИЈА ПРОВОКАЦИЈА: Ово је 10 ситуација које су се стварно догодиле!

Неке случајности толико су невероватне да навелико превазилазе могућност научног објашњења и пркосе самом принципу математичке шансе.
Премда се готово сваком у животу некада десило да се ове мудре речи покажу као истините, на научном нивоу живот је и даље низ произвољности. Ипак, неке коинциденције које из тога проистичу толико су невероватне да навелико превазилазе могућност научног објашњења и пркосе самом принципу математичке шансе. Ово је 10 најневероватнијих случајности које су се заиста догодиле 1. Дупли погодак Замислите да погодите две Лото комбинације истовремено? Мало је вероватно, зар не? Е, па управо то је урадила Морин Вилкокс 1980. године играјући лутрију у Масачусетсу и Роуд Ајланду. Нажалост, погодила је обе добитне комбинације, али на погрешним тикетима.

2. Човек који је преживео и Хирошиму и Нагасаки Тсутому Јамагучи је 6. августа 1945. године био на пословном путу у Хирошими где је на само 3 километра од њега експлодирала атомска бомба. Преживио је али уз опекотине, оштећене бубне опне и друге повреде. Само три дана касније, 9. августа, вратио се у свој родни град Нагасаки. Ту се нашао на 2 километра од експлозије нове атомске бомбе, коју је такође преживео. 3. Пророк Титаника Не баш познати Морган Робертсон написао је књигу о несрећи брода "Титан", 14 година пре потапања Титаника. Робертсон је свог Титана описао као највећи прекоокеански брод, а додао је и да је “непотопљив”, што су све описи карактеристични за Титаник. Оба брода су била исте дужине, у власништву британских компанија и оба су потонула пошто су ударила у санту леда у Атлантику. Ипак, аутор књиге није баш све погодио. Он је написао да је Титан ударио у санту леда 1000 километара од Њуфаундленда при брзини од 25 чворова, док је прави Титаник заиста ударио у санту леда око 1.000 километара од Њуфаундленда, али при брзини од 22.5 чворова.

4. Судбинско другарство Девојчица по имену Лора Бакстон је написала своје име на балону и пустила га у ваздух. Пронашла га је друга девојчица по имену Лора Бакстон. Обе су имале исту боју очију и исте љубимце: лабрадора, зеца и хрчка. Од тада су нераздвојне. 5. Исто тело, исти живот Два близанца који су раздвојени на рођењу, добили су исто име - Џим. Џим Луис и Џим Спрингер први пут су се видели и упознали након 39 година живота. Обојица су се два пута женили. Прва жена обојици се звала Линда, а друга Бети. Обојица су имали сина по имену Џејмс Ален. Обојица су радили као заменици шерифа. Пили су исто пиво, пушили исте цигарете и возили исти модел Шевролета. 7. Небеска провокација Шанса да вас погоди метеор је заиста мала, а вероватно никоме се то није десило више пута осим Радивоју Лајићу из Босне. Њега су метеори наводно погодили невероватних 6 пута. Радивоје је сачувао свих 6 каменчића и за све је добио потврду да не потичу са Земље. Како је шанса да вас један метеор погоди 20 трилиона према 1, сасвим је јасно да Радивоје из неког разлога жешће "нервира" свемир.

8. Савршене размере космоса Сунце је 400 пута веће од месеца и уз то је тачно 400 пута удаљеније од Земље. Због тога се приликом помрачења Сунце и Месец савршено преклапају што је потпуно невероватна случајност. 9. Судбоносни судар Сестре Шејла Вентворт и Дорис Џин Хол су истог дана у исто време одлучиле да посете једна другу. Кренуле су истим путем, судариле се и погинуле. Возиле су идентичан модел Џипа. 10. Визија песника таме Едгар Алан По је објавио књигу “Авантуре Артура Гордона Пима” у којој описује брод у невољи на коме посада остаје без хране. Гладни и напуштени одлучују да поједу бродског малог од палубе по имену Ричард Паркер. Само 46 година касније, заиста се дешава несрећа на броду после које су морнари појели извесног Ричарда Паркера. Обојица су имали 17 година. Извор: newsweek.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА