Најновије

САМ СЕБИ СКОЧИО У УСТА: Трамп признао да је притискао Зеленског за Бајдена, сад тражи исто и од Кине!

Председник САД Доналд Трамп против којег је покренута процедура за опозив, данас је индиректно признао да је било основа за покретање импичмента.

Председник Америке Доналд Трамп (Фото: flickr. com)

Наиме, Трамп који је данима вешто избегавао да одговори на питање да ли је од украјинског колеге Володимира Зеленског тражио да спроведе истрагу о Џоу Бајдену и његовом сину, данас је пред новинарима у Белој кући прокоментарисао да би осим Украјине у истрагу о Бајденовима требало да се укључи и Кина, јавља Си-Ен-Ен.

Након ове изјаве Трамп је поново почео да критикује узбуњивача који је обелоданио да је први човек САД у разговору који је водио председником Украјине тражио да та земља спроведе истрагу о Бајдену.

Трамп се тренутно суочава са опозивом, пошто су демократе у Представничком дому Конгреса САД прошле седмице најавиле покретање истраге за опозив због телефонског разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским.

Демократе тврде да се Трамп ослонио на украјинског лидера како би покренуо истрагу против једног од његових противника, Џоа Бајдена. И Трамп и Зеленски негирали су да је било икаквог притиска током разговора.

Новинари су последњих дана више пута покушавали да од Трампа извуку одговор да ли је од Зеленског тражио да му "обезбеди прљав веш о Бајдену", али је амерички председник вешто избегавао одговор.

Због чега је Путин похвалио Трампа, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Си-Ен-Ен

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА