Најновије

Потопљене Батајница и Гроцка: Грађани звали полицију у помоћ

БЕОГРАД - Иришка улица у београдском насељу Батајница потпуно је под водом. Грађани које је вода затекла у помоћ су позвали чак и полицајце. Услед обилне кише дошло је до изливања канала и за неколико минута у Иришкој и околним улицама дошло је до правог потопа. Поједини грађани који живе у не могу да дођу до својих кућа. Они су прво  позвали екипе "Водовода и канализације", али како никога нису успели да добију, обратили су се полицији. - У полицију су нам рекли да ће они позвати "Водовод" и надамо се да ће неко ускоро доћи јер не можемо ни у кућу ни из ње - рекла је суграђанка из Батајнице.

У Гроцкој поплављено 20 кућа, евакуисане три породице

Због изливања Бегаљичког потока у Гроцкој је око двадесет кућа поплављено, три породице су евакуисане, а ситуација је тренутно стабилна, саопштила је вечерас та општина.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Породицама са деветоро деце, међу којима је и једномесечна беба, пружен је адекватан смештај, наводи се у саопштењу после седнице Штаба за ванредне ситуације при општини Гроцка.

До изливања Бегаљичког потока дошло је услед зачепљења у улици Вучка Милићевића у Бегаљици, а касније су настали проблеми на више места, услед нагомилавања грања и смећа из канала. На седници је потврђено да је ситуација тренутно стабилна, да су све екипе у приправности и да обилазе становништво које је угрожено поплавама. Комисија за елементарне непогоде сутра ће изаћи на терен и утврдити штету. У данашњој акцији спречавања даљег изливања потока учествовале су службе полиције, ватрогасаца, јавних предузећа ЈП "Грочански комуналац" и ЈП "Водовод и канализација Гроцка". Сви грађани који су угрожени поплавом, могу се јавити полицијској станици Гроцка на телефон 011/8501-401 или на телефон општине Гроцка 011/8501-312. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА