Најновије

РИК ПРОГЛАСИО КАНДИДАТУРЕ: Чанка, Стаматовића и Паровића, Бели није на дневном реду!

Републичка изборна комисија прогласила је данас кандидатуру Милана Стаматовића испред Групе грађана "За здраву Србију - Милан Стаматовић", Ненада Чанка, председника Лиге социјалдемократа Војводине, као и Мирослава Паровића, председника Народног слободарског покрета.

Милан Стаматовић (Фото: Јутјуб)

Чанка је предложила Лига социјалдемократа Војводине и имао је исправна 11.004 потписа.

Ненад Чанак могао би бити први председник Скупштине (фото: Медија центар Београд)

Стаматовића је предложила група грађана "За здраву Србију" и имао је 12.027 правно ваљаних потписа подршке бирача.
Кандидат Народног слободарског покрета Паровић, који је доставио недостајуће потписе, сада има 10.390 правно ваљаних изјава бирача.

РИК је наложио Предрагу Вучетићу, кандидату Групе грађана "Бела лађа - капетан Вуч@ић" да исправи недостаке у документацији, односно да донесе оригинални споразум о формирању Групе грађана и најмање 10.000 потписа, као и потврду о изборном праву оних који су основали ГГ.
Републичка изборна комисија неће на седници која је почела око 13 сати разматрати кандидатуру Луке Максимовића, званог Љубиша Прелетачевић Бели, који се на председничким изборима кандидовао испред групе грађана "Бели - само јако".

Максимовић је потписе и документацију за кандидатуру поднео синоћ око 22 сата, а како медији јављају, поново је позван у РИК после поноћи због проблема са документацијом. РИК до 22 сата вечерас мора да саопшти да ли је кандидатура Прелетачевића прихваћена или је потребно да отклони недостатке у документацији.

Водинелић напустила седницу

Иначе, седницу РИК напустила је професорка Весна Ракић Водинелић, представница изборног штаба Саше Јанковића, у знак протеста јер је Жељка Радета (СРС) разговарала мобилним телефоном, док је трајала расправа. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА