Најновије

Хејгел: Турска важна у борби против Исламске државе

АНКАРА - Амерички министар одбране Чак Хејгел стигао је у посету Анкари, да би разговарао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и другим званичницима о регионалној претњи коју представљају екстремисти Исламс
Чак Хејгел (Фото: defence.gov)

Чак Хејгел (Фото: defence.gov)

У разговору са новинарима након тих сусрета Хејгел је истакао како Турска има ограничења у томе шта ће урадити у борби против милитаната ИС у Ираку, али да ће Турци имати своју улогу у регионалној кампањи која се развија, преноси АП. Хејгел је, не улазећи у детаље, рекао како турски лидери још увек разматрају каква ће бити улога те земље у борби против ИС.
Прочитајте још: Запад нема решење за „феномен Путина“!
Уочи његовог доласка, нови шеф турске дипломатије Мевлут Чавошоглу упозорио је да би оружје које Запад шаље за борбу против исламских екстремиста могло да заврши у рукама курдских побуњеника у Турској. "Оружје упућено Ираку не сме да заврши у рукама терористичких организација, не сме да заврши у рукама Радничке партије Курдистана (ПКК)", рекао је Чавушоглу. ПКК, коју су Турска и западне земље прогласиле терористичком организацијом, придружила се борби са другим курдским снагама у борби против екстремиста ИС у Сирији и Ираку.
 Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА