Најновије

КЛИНТОНОВА: Неке земље ће потрчати да се договарају са Русијом чим се САД повуку из НАТО

Милијардер Доналд Трамп не престаје да даје „домаће задатке” својим опонентима, односно ривалима у трци за Белу кућу.

Хилари Клинтон (Фото: Јутјуб)

Само што је поновио да је НАТО „застарела организација”, Хилари Клинтон  - није могла да оћути. Или јој крупни амерички капитал, који је подржава, није дозволио да не одреагује.
И, изјавила је: „Ако у земљама чланицама НАТО осете – на пример, у балтичким државама (Естонији, Летонији и Литванији) да би САД могле да иступе из лијансе – тамо се могу наћи политичари и снаге које ће бити симпатизери Русије”.
Оценила је да се те три државице прибојавају „руске агресије” и нагласила да НАТО  треба да процени како да их заштити. Па наставила:
 „Сматрам да од земаља чланица нАТО  нећемо добити оно што од њих очекујемо, ако се Сједињене Државе буду држале тако као да сваког часа из алијансе могу иступити. У балтичким државама ће се у том случају наћи снаге, рецимо – становништво које говори руски, које ће рећи: „Ево, Америка је отишла. Хајде да се договарамо са Русијом”.
Клинтонова је указала да НАТО треба модернизовати и признала:
„У центру пажње наше алијансе одувек је била Русија. Затим смо је пренели на Иран. Морамо свестрано изучити ситуацију да бисмо схватили: како НАТО  моће учврстити одбрану и безбедност наших партнера у Европи”.
Као што се види, Клинтонова је избегла да се изјасни поводом Трампове оцене да НАТО превише кошта америчке пореске обвезнике.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА