Најновије

13. САМИТ ИСЛАМСКЕ САРАДЊЕ: Ердоган апелује на муслиманско уједињење и тврди да Запад интересује само нафта

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган дочекао је у Истанбулу представнике 30 држава који учествују на 13. самиту Организације исламске сарадње.

Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

У Конгресном центру у Истанбулу, уз учешће шефова влада и председника 30 држава, у четвртак је отворен 13. самит Организације исламске сарадње.
Ердоган је уочи почетка Самита, између осталих, дочекао председавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића, иранског председника Хасана Роуханија, катарског емира Темима бин Хамада ал-Тханија, саудијског краља Салмана бин Абдулазиза ал-Суда, палестинског председника Махмоуда Абаса, председника Казахстана Нурсултана Назарбајева и бројне друге учеснике.
Турски председник је са сваким од лидера кратко разговарао на платформи са заставама земаља ОИЦ-а.
Не чекајмо помоћ других
Међународно удружење исламских учењака позвало је лидере земаља учесница Самита ОИЦ-а да у потпуности реализирају идеју овогодишњег самита, која се огледа у јединству и солидарности за мир и правду.
"Сами требамо произвести решења за тероризам и сличне кризе у нашим земљама. То требамо урадити у оквирима исламског савезништва, уместо да чекамо неке друге силе да реагују. Зашто уопште ми муслимани чекамо помоћ других у решавања тих питања? Ми то требамо решавати сами. Ми требамо реаговати. Међутим, ми не реагујемо, не решавамо, па реагују други. Они реагују за нафту, а не за наше благостање", рекао је Ердоган
Самит ОИЦ-а, који ће бити одржан у четвртак и петак, осигурава више од 5.000 припадника снага сигурности.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА