Најновије

Фенер почистио Реал, Жељков 15. Ф4!

Кошаркаши Фенербахчеа пласирали су се на завршни турнир Евролиге другу годину у низу пошто су у четвртфиналу победили Реал Мадрид са 3-0.

Перо Антић( Фото: euroleague.com)

У трећем дуелу ове серије екипа Жељка Обрадовића славила је у престоници Шпаније са убедљивих 75:63.
Иако су многи после повреде Јана Веселог очекивали велику борбу у овој серији, Фенербахче је одиграо маестрално, а можда и кључни играч у дуелима са Мадриђанима био је Никола Калинић. 
Бивши играч Црвене звезде и у Мадриду је одиграо запажену улогу, у потпуности је успео да одмени Јана Веселог и Фенер ће у Берлину бити можда и први фаворит за освајање титуле. 
Ово је невероватан 15. пласман на завршни турнир најтрофејнијег тренера Европе Жељка Обрадовића који ће покуштати да освоји девету титулу, прву од 2011. године. 
Дуел у Мадриду гости из турске су исконтролисали практично од почетка до краја. Прво полувреме било је изједначено иако је Фенер и у том периоду константно водио, али се почетком другог распуцао Богдановић и Фенер је брзо стекао двоцифрену предност. 
У последњој деоници домаћи играчи су се унервозили, покушали су на све начине да ухвате прикључак, али Фенер је остао миран и обезбедио је други узастопни пласман на завршни турнир. 
Богдан Богдановић одиграо је маестрално друго полувреме после првог у којем није погогио ни поен и завршио је са 17 поена (7-18) и 4 скока. Екбе Јудо додао је 15 уз 12 скокова, Диксон је убацио 14, Датоме 13, а сјајни Никола Калинић 11 (5-7) уз 8 скокова. Код домаћина, Родригес је убацио 15, а Ајон 14 поена. 
Фенер ће на завршном турниру у Берлину за финале играти против Лаборал Куче која је такође са 3-0 победила Панатинаикос. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА