Најновије

ТРЖИШТЕ ЛАЖНИХ ПАСОША У НЕМАЧКОЈ: Око 30 одсто избеглица лажира сиријско порекло

Према проценама Немачке, око 30 одсто миграната који долазе у ту земљу, тврдећи да су из ратом разорене Сирије, пореклом су заправо из неке друге државе, изјавио је портапрол Министарства унутрашњих послова те земље.
Мигранти (Фото: Јутјуб)

Мигранти (Фото: Јутјуб)

"То је наша процена на основу посматрања званичника на терену, посебно федералне полиције, Канцеларије за миграције и избеглице, као и агенције ЕУ за контролу граница Фронтекс", рекао је он. Како је истакао, Немачка нема званичну статистику о тражиоцима азила за које се верује да лажирају своју националност, наводи АФП. Немачка се као омиљена европска дестинација за оне који беже од рата и беде у својим земљама порекла, суочава са највећим приливом избеглица и миграната од Другог светског рата, а очекује између 800.000 и милион њих до краја године. Све већи број избеглица и миграната долази у Немачку, од када је та земља саопштила да ће прихватити све Сиријце, иако би требало да се пријаве за статус избеглице у првој земљи Европске уније у коју уђу. Извршни директор агенције Фронтекс, Фабриће Леђери, раније је рекао да се тржиште лажних сиријских пасоша проширило, посебно у Турској, и да то олакшава мигрантима и избеглицама да уђу у земље ЕУ.
Прочитајте још:Албанска мафија зарадила милионе на кријумчарењу мигранатаПОПОВИЋ: Понашање Хрвата садржи елементе нацизма
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА