Најновије

Би-Би-Си дао реч очевицима који тврде да је малезијски Боинг оборио украјински ловац

Британска теле-радио компанија Би-Би-Си најавила је да ће емитовати шокантан документарни филм о обарању малезијског путничког авиона Боинг изнад Донбаса у јулу 2014-те године.

Место пада авиона (Фото: РИА новости)

Како преноси британски лист Sunday Express – у тексту под насловом „Украјински ловац оборио малезјски MH17” чији аутор је Дејвид Стефенсон, филм је препун нових подробности о тој трагедији. Међу тим „подробностима“ је, нема сумње, најважнија – да су Британци у филм укључили исказе очевидаца који су им испричали да су у небу изнад градића Сњежноје – где се трагедија догодила – видели „два авиона“. Неки су чак рекли: да су видели и „лансирање ракете“, а затим чули „експлозију“.
Ово подразумева главно: да је малезијски Боинг оборио украјински ловац, а не „руски сепаратисти из Донбаса“ ракетом земља-ваздух („Бук“) са земље.
Sunday Express тврди да је Би-Би-Си у филм укључио и сведочење Наталије Бероњине која тврди да је који тренутак пре експлозије видела „два авиона“ и нагласила да је други одмах потом направио заокрет и почео да се лети „у супротном смеру“.    
Немачки новинар Били Сикс је – да подсетимо – претходно објавио да је разговарао са око 100 људи који су могли видети шта се догодило и да је од седморо рекло да је „својим очима“ видело „ловац“ који је оборио малезијски авион.
Према истом листу, у филму се допушта могућност да су све биле умешане и америчке и холандске тајне службе.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА