Најновије

КОНКУРС "ВИКИ ВОЛИ ЗЕМЉУ": Лап топ главна награда за најлепшу фотографију Србије!

БEОГРАД - Викимедија Србије, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и Туристичком организацијом Србије, организује наградни фото-конкурс „Вики воли Земљу”, од 1. до 31. маја 2016. године, са циљем прикупљања фотографија заштићених природних добара (национални паркови, резервати, заштићена подручја и др.) широм Србије.

Језеро Увац (фото: Викимедија/Владимир Мијаиловић)

Србија има велики број заштићених природних целина и добара, али су она најчешће непозната и недоступна јавности. Циљ пројекта је, с једне стране, фотографисати под слободом лиценцом што више природних споменика, а са друге стране допринети повећању јавне свести о очувању природе. У такмичењу могу учествовати сви регистровани корисници Википедије, који треба да поставе фотографије на Викимедијину мултимедијалну оставу. Фотографије морају бити начињене пре или током трајања конкурса.  
Стручни жири Завода за заштиту природе Србије одабраће три најбоље фотографије које ће бити награђене лаптопом, таблетом и екстерним хард диском. Фотографије ће, поред доступности на Викимедијиној остави, бити представљене јавности и кроз изложбе у градовима Србије: у Београду у Туристичкој организацији Србије, у Нишу на интернационалном џез фестивалу „Нишвил“ и у граду одакле ће стићи победничка фотографија. 
Фото-конкурс „Вики воли Земљу” (Wiki Loves Earth - WLE) је међународно годишње такмичење које се организује у  више од 20 земаља. Такмичење је први пут одржано 2013. године у организацији Википедије на украјинском језику. Прошле године је на глобалном нивоу више од 8.500 учесника послало преко 100.000 фотографија. „Вики воли Земљу” се у Србији реализује трећу годину за редом. Сваке године Србија је прикупила око 800 фотографија природе.
Више информација о конкурсу можете пронаћи на сајту: www.vikivolizemlju.rs. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА