Најновије

"САНУ вас лаже": Академицима је "опијум" латинска реч, а признају да су "опити" и "ум" српске!

Славиша К. Миљковић, један од оснивача друштва Сербона и часописа Глас Сербоне, "шокирао" је слушаоце својим предавањем протеклог викенда о српском језику, његовом очувању и извесној шифри која открива дубоку тајну нашег језика, равну магији. Његова истраживања званична лингвистика неће ни да погледа, али он тврди да је српски језик најстарији и да су од њега потекли сви други језици!

Славиша К.Миљковић, одгонетатељ српског језика (фото: Правда)

На његовој визит карти стоји – сликар и одгонетатељ србског језика. Он је самоук када је у питању проучавање и реализација сликарства, језика и историје. Издао је дванаест књига, које "дају досад неиспричану причу о старој србској духовности која почива на Врховном Богу, који је Творац и Врховни Плодитељ". Предавање које је одржао у Кули Небојша у оквиру Академског сектора Витез Феста, привукло је љубитеље језика, српског језика, традиције и интрига, а он открива о чему се ради у његовој "језичкој шифри" и са каквим проблемима се сусреће при презентовању свог истраживања.  Колико смо успели да очувамо наш језик? Српски језик се чува сам, нема потребе да га чува нико. Међутим, треба да се учине помаци да се српски стави на оно место које му припада. Данас наша деца уче да је наш језик на оном великом стаблу језика смештен негде тамо у ситним гранчицама, међутим, српски језик је корен свих језика. Баш свих светских језика? Ја сам у својих дванаест језикословних књига показао да су из српског језика директно настали језици као што су јапански, кинески, староирански, старојеврејски, старогрчки, латински, односно, сваки језик, живи или мртви на кугли земаљској. У књизи сам показао шифру на којој почива српски језик и она апсолутно из пет класичних српских елемената састављена, одгонета сваку реч из било ког језика.  Ја многим мојим противницима унутар језика кажем овако: "Нађите ми било коју реч из било ког језика која не одговара шифри и ја ћу баталити језик и прећи поново на сликарство". 
Ту шифру сте Ви открили?
Да. Она може да се научи и може је проверити свако ко зна српски језик по систему одмах и сад. 
Колико је потребно времена да се она научи?
Врло мало. Треба да се запамти значење сваког слова и сваке двословне одреднице, а то је врло лако запамтити, јер оно проистиче из значења српских слова. Кад кажемо "ша", што у српском језику значи вода, имамо "Ш" – земља, површина, основа и "А" – Бог, земља, хоризонтала. Дакле, Бог дао воду. Воду видимо само док тече површином. Као пару је не доживљавамо као воду. А ни под земљом је не видимо. Вода је одређена површином и Богом који је дао воду. 

Шта је сачињава?
Свака та шифра почива на пет класичних српских елемената, а то су: бројчана и графичка вредност, звучна и идејна вредност слова и српска религија.  Да ли сте некада покушали да пласирате ту шифру како би се нашла у уџбеницима српског језика?
Како када су моје књиге у нишким библиотекама забрањене? Ја однесем моје књиге на поклон управнику Универзитетске библиотеке, а он ми баци књигу чим види у наслову да пише "СрБски". И каже: "Да дођеш да узмеш и оне књиге које си већ донео, а ја нисам био ту, па су их ови преузели". Сличан је однос и у Народној библиотеци и у библиотеци на Филозофском факултету. 
Држите ли нека предавања којима пропагирате своју језичку идеологију?
Држао сам у Бристолу пре неколико година. После празника треба да идем да држим једно предавање у Младеновцу. У Нишу, такође, држим предавања. Наравно, то су све независне институције које ме позивају. Скоро сам гостовао у регионалној телевизији Ласер итд.  Ко Вас подржава?
Подржавају ме сви самосвојни људи, који умеју да размишљају својом главом. Наш народ каже ,,Будале верују, паметни проверавају”. Уместо да верују да је опијум латинска реч, нека провере, па да виде да није. Тако за сваку реч. Ако имају шифру, коју сам приказао у својих шест књига, све им је приказано и јасно.
Колико је језик битан за један народ? Не постоји ниједан народ изван свог језика. Ми смо окружени народима који су покрали српски језик и прогласили га својим. Ја сам овде у књизи која се зове "Одгонетање старогрчких речи", обрадио 1.800 старогрчких речи на пет стотина страница и овом језичком шифром доказао да не постоји ниједна старогрчка реч која није српска. Та шифра је толико моћна да улази у граматику, у промене, деклинације, чланове и увек ти наставци и те промене настају унутар српске језичке матрице. Не могу другачије. Толико је моћан наш језик и треба га васпоставити где му је место да га деца уче као основу, да се не скраћује број часова у школи на рачун неких других предмета и наравно да се говори истина о српском језику, која тренутно не постоји, јер је Српска академија наука постала лажљива антисрпска када је у питању наш језик и наша историја. Образовни систем је ослоњен на антисрпску академију наука. Деца нам уче лажи о сопственом језику и историји.

Који је интерес САНУ да чини такав ,,преступ” и неправду према нашем језику? Зато што њоме господаре они који не мисле добро српском језику. Сетимо се само шта је све садашњи председник САНУ говорио годинама. Он не мисли добро ни народу, ни језику. 
Мислите ли да смо због коришћења позајмљеница изгубили ко зна колико хиљада речи деценијама и стотинама година уназад?
Наравно. Ја сам написао књигу "Србизми у јапанском језику", србизми у латинском и француском, где показујем да су ти језици директно настали из српског. У латинском постоји реч "opium" и значи онај који опија ум. Међутим, наши академичари, завршили не знам ни ја које школе, кажу: "Опијум је латинска реч", а сами тврде да су глаглоли ,"пити" и "опит" и именица "у" класично српске. Па како то? Шта је са страним речима у српском језику? Они људи који говоре српским језиком, знају да цене оно што говоре и нису "еманципицовани", па стављају у свој говор речи које не разумеју. Не постоји у нашем језику страна реч која се тек тако одомаћила. Све стране речи које користимо јесу српске. Отишле су као српске, вратиле се благо измењене. Једна од чувених речи која се користи код нас је "бренд" и то није српска реч. Међутим, када се прочита значењима српских речи и слова, ми видимо суштину. "Бр" значење вожње или кретања. "Енд" јесте наше "добро". Божије кретање јесте наше добро. Па шта је бренд? Трудимо се да остваримо бренд, односно да остваримо наше добро кретањем, радом, активностима. То је српска реч која је отишла из српског језика и вратила нам се као страна.

Колико Витез Фест на којем сте држали предавање настоји да очува културом и традицијом наш језик?
Српски језик је најстарији витез. Зашто? Зато што је српски језик васпостављен на речи од Бога ради истине и кретању од Бога ради спајања. Српско писмо је васпостављено на принципу ,,прав”, јер изворно писмо од двадесет слова има за средње слово ,,Н”, које које у српском језику између осталог значи принцип прав, који обједињује и држи у равнотежи два различита принципа. Витез је ослоњен на принцип прав, јер брани, следи српског ратног бога, који никад није био освајачки бог. Следи принципе врховног Бога који је творац – плодитељ, принципе сунца – сјајан у свему. Приказује витеза у пуној оплодној снази. Витешки ред је директно ослоњен на српско писмо. Извор: Правда/Катарина Томовић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА