Најновије

КАРАЏИЋ ЋЕ ПИСАТИ ЗАХТЕВ ЗА ОСЛОБАЂЕЊЕ: Невин по свим тачкама оптужнице, пресуда је монструозна

Бивши вођа босанских Срба Радован Караџић назвао је „монструозном” пресуду Хашког трибунала којом је осуђен на 40 година затвора и затражио од суда да га пусти на слободу како би могао да спреми жалбу на прошломесечну пресуду, преносе светске агенције.

Радован Караџић

Караџић је то изрекао у свом првом појављивању пред судом након њеног изрицања.
„Уместо једине исправне одлуке о мом ослобађању и дозволи да одем кући, а већ сам се спаковао у притворској јединици... Сада знамо пресуду, монструозна је, као што је оптужница сама по себи била моструозна. Ја сам осам година учестовао у процесу на примеран начин како бих био сигуран да ни на који начин не допринесем компромитацији трибунала”, казао је Караџић током специјалног саслушања у Хашком трибуналу које је сазвано на његов захтев како би се расправљало о његовим проблемима са „менталним здрављем”.
Он је поновио да је невин по свим тачкама оптужнице, укључујући геноцид, из времена рата у Босни и Херцеговини од 1992. до 1995. Караџић се пожалио и на услове у притворској јединици и затражио нови лаптоп уз помоћ којег би спремио жалбу.
Караџићев амерички адвокат Питер Робинсон рекао је судији Теодору Мерону да је Караџић погођен пресудом, навевши да је бивши вођа „попут заточеног тигра”.
Мерон је казао да ће размотрити захтев за новим лаптопом и рекао Караџићу да захтев за ослобађање достави у писаној форми, преноси Танјуг. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА