Најновије

ПОСРБЉАВАЊЕ КИНЕЗА: Мала Кинескиња из Шапца има чисту петицу из српског језика

Једно дете “мејд ин Чајна“, друга два домаћа из Србије. То им није никакав проблем јер, како кажу, код куће размишљају на кинеском, а у школи на српском.

Кинескиња (Фото: pixabay.com)

Ин Ху није знала ни реч српског када се доселила, али је то није спречило да са својим вршњацима крене у српску Уметничку школу.
“Ху Ин из српског језика има петицу што је невероватно и пре пар година једина је на писменом задатку добила петицу. Када упоредимо нашу децу којима је то матерњи језик са њом којој је страни језик, то је заиста за сваку похвалу“, каже Младен Пантелић, разредни старешина.
Језици у њеној глави и даље су мешани - мало кинески знакови, мало латиница, мало ћирилица.
“Када професорка мене пита нешто, на пример на часу, ја одговарам на српском, али ако пишем писмени задатак, па ја пишем прво на кинеском, па после се пребацим на српски“, каже насмејана Ин Ху.
Њени радови су углавном везани за српску културу пошто је такву школу и одабрала, па је инспирацију за још један награђени рад пронашла у Николи Тесли. “Ја волим да цртам и занимљива је школа. Имам смер који ми се допада, нешто радимо на рачунару, нешто ручни рад“, каже Ин.
Извор: Булевар

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА