Најновије

Брамерц неће да призна фијаско

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц најавио је да ће се Тужилаштво ипак жалити на пресуду Војиславу Шешељу наводећи да је лидер радикала ослобођен "грешком".

Шешељ против Брамерца (Фото: flickr / ЈуТјуб)

- Имајући у виду дугорочне последице грешака које смо открили у пресуди већине чланова Претресног већа, ми зарад жртава злочина наглашавамо да је предстојећа жалба од највећег приоритета за ово Тужилаштво - казао је Брамерц.
Шешељ је за београдске медије кратко оценио да нема правног основа да се уложи жалба, а његов правни саветник Милан Терзић објашњава да се најаве Брамерца крије покушај да прикрије фијаско које је тужилаштво доживело у том процесу.
- Судско веће је донело једину, правно исправну одлуку. Показало се да имају довољно професионалне етике да у одлучивању нису слушали ни Брисел, Вашингтон или Загреб, већ се руководили доказима. Нажалост, не могу да се отмем утиску да хашко тужилаштво и најавом ове жалбе наставља да се понаша као политички, а не судски орган коме је од почетка циљ била селективна правда, а не стварно утврђивање истине о догађајима на простору Југославије - истиче Терзић.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА