Најновије

300.000 ПОТПИСА ЗА ДВА ДАНА: Европљани желе ново гласање за победника Евровизије

Овогодишња „Песма Евровизије”, сва је прилика, остаће упамћена у историји овог музичког такмичења као једна од најбурнијих. Остаће упамћена као такмичење које је узбуркало духове широм Европе, изазвало бројне недоумице и сумње и нераскидивим нитима испреплело музику и политику.

Џамиле (Фото: Јутјуб)

Победа украјинске певачице Џамале са њеном контроверзном песмом „1944” изазвало је негодовање евровизијских обожавалаца који су почели да потписују петицију Јерменина Артура Оганесјана, из Јеревана. Након само два дана број незадовољних грађана Европе премашио је број од 300.000.
Основни захтев петиције јесте да се преиспитају резултати управо одржаног 61. „Евросонга” а петиција која је упућена организаторима „Песме Евровизије” може да се потпише на сајту change.org.
Потписници петиције су из целе Европе: Велике Британије, Француске, Немачке, Шпаније, Србије, Грчке, Малте, Естоније, Шведске, Русије..., али и Аустралије. На сајту може да се види да има и потписника из Украјине.
На истом сајту Шпанац Кристијан Гаридо поставио је и петицију којом од своје земље тражи да бојкотује „Песму Евровизије” која ће наредне године бити одржана у Украјини. Истини за вољу, ова петиција није стекла бројне следбенике, можда и због тога што је написана на шпанском језику.
У међувремену, појавила се и немачка „Open Petition” чији потписници такође траже да њихова земља не шаље представнике на наредни „Евросонг”.
Гледаоци се не слажу са резултатима гласања
„Ову петицију достављају Европској радиодифузној унији гледаоци који се не слажу са резултатима гласања такмичења ’Песма Евровизије 2016’. Ми разумемо да је процес гласања, како код чланова жирија, тако и гледалаца, тежак и емотиван али број потписника петиције показује колико људи верују да ове године ’победник’ ’Евросонга’ није постао учесник који је требало да победи у стварности”, наводи се у тексту петиције која је постављена на сајту change.org. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА