Најновије

СЕКС-РУЛЕТ ЗАПАЛИО СВЕТ: Паклена игра ширења ХИВ-а пореклом је из Србије?!

У овом рулету учесници међусобно ступају у полне односе не знајући ко је од њих заражен. Иако је игра прво постала популарна у Словенији и тако добила име словеначки рулет, према тврдњама британског листа „Метро“, ове журке измишљене су у Србији. Најчешће их, пише лист, организују богати Срби које узбуђује сазнање да би могли да се заразе, објавио је "Блиц".

Опа! (Фото: ЈуТјуб)

Стручњаци упозоравају да су овакве журке само један од доказа да се млади у Србији све мање штите током сексуалних односа и да се практично више не боје ХИВ-а.
Гинеколог Мима Фазлагић чула је да се ови рулети организују међу младима.
- Просто је невероватно како се не плаше сиде. Као да не знају да их од свих тих болести чува само један презерватив. Избегавање кондома је опасно у односима са новим партнером јер, уз могућност нежељене трудноће, млади ризикују да добију и неку полну болест. Често као објашњење и аргумент што не користе кондом наводе да им смањује сексуални доживљај - објашњава др Фазлагић.
Овакви видови забаве, као и све већи број незаштићених сексуалних односа, допринели су бржем ширењу полних болести, међу којима су и давно заборављене попут сифилиса и гонореје. Према подацима Института „Батут“, у нашој земљи из године у годину расте број заражених сифилисом, болешћу која је харала у 19. веку.
Др Снежана Ракић, директорка ГАК „ Народни фронт“, каже да су у тој установи приметили да су се последњих година вратиле болести за које су сматрали да су искорењене.
- Зато смо поново морали да уведемо тестове за сифилис и гонореју. Морамо да вратимо и саветовалишта за адолесценте, јер су се и гра- нице за ступање у сексуалне односе помериле па тако сада много раније постају активни. Имају и већи број партнера и много чешће их мењају - каже др Ракић за „Блиц“. У 2015. највећи број полних болести у нашој земљи регистрован је код Београђана, и то у 36 одсто случајева, а следе млади у Војводини ( 35 одсто), показују подаци „Батута“. - У 2015. години највећи број оболелих од сифилиса и гонореје регистрован је међу особама узраста од 20 до 39 година, а највећи број инфицираних ХИВ-ом међу особама од 30 до 49 година - каже др Данијела Симић из „Батута“. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА