Најновије

СРУШИО СЕ АВИОН НА ЛИНИЈИ ПАРИЗ-КАИРО: Није искључен терористички напад, стравичне исповести

КАИРО - Авион компаније Egyptair на линији од Париза до Каира, са бројем лета МС804 нестао је рано јутрос са радара контроле летења, јављају светски медији.

Нестао са радара... (Фото: Википедија)

На званичном Твитер налогу компаније Egyptair пише да је лет МС804, са 56 путника и 10 чланова посаде (у авиону су биле две бебе и једно дете), који је синоћ у 23:09 полетео са аеродрома Шарл де Гол у Паризу нестао са радара рано јутрос. Према првим информацијама, реч је о авиону Ербас А320-232.

Агенција Асошиејтед прес пренела је да је Ихаб Раслан, портпарол Египатске агенције цивилног ваздухопловства, рекао да се Ербас вероватно срушио у Средоземно море.

Авион је требало да слети у Каиро нешто пре три сата ујутру, по централноевропском времену. Медији су објавили вест непуна два сата после заказаног времена слетања. Са авиона није послат позив за помоћ, па се, шта год да се десило, десило изненада. Грчки контролори лета су казали да су разговарали с пилотом несталог авиона док је летео изнад острва Кеа, што је вероватно задња комуникација с посадом несталог авиона. Авион се највероватније срушио код острва Карпатос, које се налази у близини грчког острва Крит.

– Пилот није спомињао никакве проблеме – рекао је Коста Литзеракис, водитељи грчког одељења за цивилну авијацију.

Авион је нестао са радара контроле летења око 2:45, када је био изнад Средоземног мора, 16 километара унутар ваздушног простора Египта. Био је на висини од око 11.000 метара у моменту кад је нестао. Видео сам пламен на небу – рекао је капетан брода, који је јутрос пловио Средоземним морем. Авио-компанија је саопштила да се међу путницима у авиону налазило 30 Египћана, 15 Француза, 2 Ирачана, и по један држављанин Велике Британије, Белгије, Кувајта и Саудијске Арабије, Судана, Чада, Португала, Алжира и Канаде. Још није искључено да је реч о терористичком нападу, јер нема довољно информација о самом лету. Један мушкарац још увек очекује званичне информације о несталом авиону, у коме се наводно налазе четири члана његове породице, преноси Би-Би-Си. Такође, још једна жена чија је ћерка стјуардеса на овом лету, каже да је последњи пут разговарала са њом ноћас. Како преноси "Гардијан", у авиону су била и 3 безбедносна агента, што је уобичајена пракса, какао се наводи. Иначе, компанија Egyptair била је у центру пажње и у марту, када је отет авион на линији од Александрије до Каира, на лету МС181, и спуштен у Ларнаку, на Кипру. Испоставило се да је отмичар имао љубавних проблема и да је отео авион како би скренуо пажњу своје жене. Тада је он ухапшен, а сви путници и посада су прошли без повреда. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА