Најновије

Савићевић: Косово је сасвим нелегално ушло у УЕФА!

Председник Фудбалског савеза Црне Горе, Дејан Савићевић у интервјуу за хрватски "Index" коментарисао је примање Косова у редове УЕФА.

Дејан Савићевић(Фото:Јутјуб)

Савићевић је истакао да је европска фудбалсака кућа евидентно направила грешку, прекршивши свој статут. Он је додао како су људи из УЕФА нису имали исте критеријуме за Црну Гору и Косово.
"УЕФА је направила велику грешку. Репрезентацији Косова и њеним клубовима требало је дозволити одигравање утакмица. Међутим, Косово је у УЕФА ушло на један сасвим нелегалан начин. Скупштина УЕФА срушила је статут УЕФА. Ако је за Црну Гору било потребно примање у Уједињене нације, за Косово то није било потребно", рекао је Савићевић.
Председник ФСЦГ изјавио је како су људи у европској фудбалској кући били излобирани и да је политика у овој ситуацији победила фудбал.
"Људи су били излобирани са свих страна и тог дана је политика победила фудбал. Наравно, понављам, фудбал се мора играти и на Косову, и у свим деловима света. Не треба их забранити. На пример, ја сам са репрезентацијом бивше Југославије пропустио три велика такмичења, због таквих ствари и нама су забранили да играмо фудбал. Желим да се политика одвоји од спорта, но очигледно то не може. Треба сви играти фудбал, али ствари треба решавати на прави начин", истакао је Савићевић. Извор:Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА