Најновије

ФОРЕСТ ФЕСТ: Музички фестивал са акцентом на сеоски туризам

Ноћење у сеоским домаћинствима је постао нови тренд у туризму, али да ли сте имали прилику да то искусите на овакав начин?

Форест Фест (Фото: Технократија)

Форест Фест је музички фестивал који нуди нешто потпуно другачије од свега што смо имали прилику да видимо до сада. Цео концепт фестивала је веома занимљив али треба почети од локације која је, како организатори кажу - чаробна. Фестивал се одржава овог викенда 18. и 19. јуна у српској шуми, у селу Паштрић, недалеко од Мионице, 25км од Ваљева.
Нетакнута природа, камповање поред реке, пећина на дохват руке, фасцинантне историјске, културне и природне знаменитости као што су родна кућа Живојина Мишића, музеј камена, манастир Петра и Павла, Рибничка пећина, река Рибница, Кумова Чесма и мноштво других, само су нека од места која привлаче пажњу све већег броја људи, а налазе се у непосредној близини места на ком ће бити одржан фестивал.

У оквиру  фестивала наступиће преко 20 извођача, издавачких кућа и уметника из Србије, Француске, Канаде, Немачке, Индије, Швајцарске, Белгије, САД, Чилеа, Канаде и Шведске који ће представити најразличитије музичке жанрове као што су 'етно тренс', 'сајкоделик тренс', 'морнинг тренс', 'амбиентал', 'чил аут', 'алтернатива' и сл.
Фестивал је креиран по узору на најеминентније фестивале као што су Озора, Самсара, Бум и моћи ћете да уживате у уметничким садржајима као што су егзибиције са ватром, ходање по жици, акробације, изложбе, радионице и боди пеинтинг. Културни садржај ће бити заступљен кроз активности као што је предавање Технократије о настанку пси-тренс сцене у Србији, а моћи ћете да уживате и у релакс садржају као што је шијацу масажа, јумеио терапија, купање у реци Рибници, камповање, одмарање у Бањи Врујици итд. Поред тога фестивал нуди сјајан туристички програм као што ноћење у сеоским домаћинствима, посета разним културнин и историјским знаменитостима о којима више можете сазнати на www.mionica.rs

Веровали или не, постоји чак и организован дечији програм који нуди деци упознавање са начином живота у сеоској средини, боравак у природи и чистом ваздуху, сакупљање лековитог биља, прављење хербаријума, сналажење у природи и такмичарске игре, дружење са домаћим животињама, креативне радионице (хеклање, вез, брига о домаћим животињама, убирање биљних подова, бојење на платну бојама од биљака, осликавање камена), домаћу исхрану као што су уштипци, качамак, проја, гибаница, домаћи хлеб, сир, кајмак, млеко, сарма од винове лозе, чорба од зеља, природни домаћи сокови и сл.
Камп места су, као неизоставни део фестивала, обезбеђена тик уз предивну реку Рибницу. Све што треба да понесете је свој шатор! За заинтересоване родитеље обезбеђен је и дечији програм са професионалним васпитачима у сеоском домаћинству у близини локације догађаја.

Овај фестивал покренула је организација из Ваљева Дигитал нексус у сарадњи са легендарном организацијом Технократија, а уз подршку локалне општине Мионица, и локалне Туристичке организације Рибница са циљем да ова чудесна локација постане из године у годину права туристичка атракција. Карте су до 17. јуна 1.400 динара, а на самом улазу цена карте је 1.600 динара. Такође фестивал нуди организован превоз аутобусом или колима. За све информације посетите Фејсбук страницу фестивала facebook.com/forestfestserbia Очекује вас незабораван провод, а ако се још увек премишљате да ли да посетите Форест Фест погледајте: 
Вашу карту можете купити у Win-Win шопу или преко интернета на ddtickets.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА