Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ ПОКОЉА У АМЕРИЦИ: Застрашујући снимци обрачуна полиције с масовним убицом! (ВИДЕО)

ФБИ је са Омаром Матеном обавио два информативна разговора 2013. и 2014. током којих је изазвао одређену сумњу, али истрага никад није настављена.

Аманда Авелар, једна од жртава (Фото: принтскрин)

Дан након једног од најгорих покоља у америчкој историји, на видело излазе нови детаљи о догађајима у ноћном геј клубу у Орланду, као и подаци о убици. У стравичном нападу живот је изгубило укупно 49 особа, а 53 их је повређено. Нападач Омар Матен запуцао је у препуном ноћном клубу у недељу рано ујутро кад је клуб већ био пред затварањем. Начелник полиције Џон Мина казао је да је у клубу радио и полицајац, у то време ван службе, који је с нападачем разменио ватру. Недуго након тога, стигло је полицијско појачање које је приморало Матена да се сакрије у тоалет где је узео за таоце неколико посетилаца које је тамо затекао. За то време на десетине људи успело је да побегне из клуба. Матен је из тоалета био на телефонској вези с полицијом и тада је изразио своју оданост тзв. Исламској држави. У сукобу између полиције и Матена укупно је три пута дошло до размене ватре. Џон Мина га је описао као 'мирног и сталоженог' и каже да није износио никакве захтеве док је био на линији с полицијским преговарачима. У тренутку када је почео да помиње експлозив, полиција је посумњала да намерава да убије још људи па је послала специјалце који су га 'неутралисали'.
У јавност је процурио и драматичан снимак тренутка полицијске акције на којој се чује рафална паљба, а затим серија повика, а онда и звук хеликоптера. На првом снимку наводно се налази једна од жртава Аманда Авелар, која је у тренутку напада размењивала видео поруке са својим пријатељем. Извор: Јутарњи лист/Информер/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА