Најновије

АЛБАНЦИ ПРОТИВ МАНАСТИРА: Светињу опколили борделима!

БЕОГРАД - Албанци су били огорчени после одлуке Уставног суда у Приштини да 24 хектара мора да се врати Манастиру Дечани, али иза протеста, који су иначе одржани и јуче, а ускоро би по пакленом плану требало да постану и насилни, стоји моћни криминални клан, који је управо на поменутом земљишту, у непосредној близини манастира, изградио хотел у коме држи проституке и нелегалну коцкарницу.

Манастир Високи Дечани (Фото: Јутјуб)

- Изградили су један хотел, у коме држе те несретне девојке, вероватно жртве трговине белим робљем, ту је наравно и коцка, а планирали су и изградњу још неколико сличних објеката, који би у потпуности опколили и нарушили безбедност манастира Дечани, јер се ту између осталих окупљају и некадашњи припадници ОВК, али и повратници из ратних сукоба у Сирији који су се борили на страни ИСИС-а. Иза свих ових протеста стоје криминалци, јер би сада требало да се сруши тај хотел, али и многи други објекти у које су они уложили доста пара, што им се сигурно не свиђа. Једини начин да их сачувају јесте да демонстрације које организују, а које су биле и јуче, постану насилне и да се одлука о повратку земљишта стопира - открива саговорник.

Подсећања ради, одлуком владе Србије 1997. године, 24 хектара земљишта су враћена манастиру Дечани, а након НАТО бомбардовања 1999. локални Албанци су исто присвојили, због чега су у претходном периоду, а поготово после одлуке Уставног суда у Приштини учестали инциденти попут графита Исламске државе на зидинама средњовековног комплекса, који је и под заштитом Унеска. Колико се далеко иде сведочи и изјава председник општине Дечани Расима Сељманаја, који је поменуту одлуку назвао неправедном и политичком, а КФОР је управо због тога појачао присуство у близини манастира.

Остаје да се види само да ли ће представници власти у Приштини бити довољно „храбри“ да уђу у рат са поменутим криминалним кланом који је у одличним односима са утицајним косовским политичарима. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА