Најновије

КОЛИНДА: Хитна седница хрватске владе због дивљања хулигана!

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић предложила је данас да се одржи седница Владе због нереда који су се догодили на фудбалској утакмици Европскога првенства у Француској, одржаној у Сент Етјену између репрезентација Хрватске и Чешке, саопштила је Канцеларија председнице.

Колинда (Фото: ЈуТјуб)

У образложењу предлога за одржавање седнице Владе наведено је "да су се на фудбалској утакмици одржаној 17. јуна у Француској за време утакмице између Хрватске и Чешке догодиле немиле сцене понашања наводних навијача хрватске репрезентације", пренела је агенција Хина.
У саопштењу Грабар-Китаровић се наводи да је "у сврху обезбеђевња сигурности гледалаца и учесника спортског такмичења потребно журно санкционисати хулиганизам, недолично понашање, нереде и насиље пре, за време и након спортског такмичења".
Председница Хрватске је додала да је "потребно хитно изменити Закон о спречавању нереда на шпортским такмичењима, построжити санкције за прекршаје прописане тим Законом са посебним нагласком на пооштравање казни затвора и хитно их применити“.
Грабар Китаровић је јуче саопштила да ће у Хрватској бити организовани превремени парламентарни избори, нако што је у четвртак опозиван премијер Тихомир Орешковић.
Она је јуче имала консултације са представницима посланичких клубова у Сабору, а након тога новинарима рекла да је већина њих била за распуштање парламента.
Избори ће бити одржани у најкраћем року од 30, а најдужем 60 дана од дана распуштања Сабора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА