Најновије

НИКОЛИЋ: Пуно поверење у ВС, грађани потпуно безбедни

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас на Пештеру, где је присуствовао војној вежби, да има пуно поверење у Војску Србије и да је вежба показала да су грађани Србије потпуно безбедни.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Николић је на Пештеру присуствовао двостраној тактичкој вежби са темом „Извођење нападне операције”, у оквиру командно-тактичне вежбе „Морава 2016”.
„Апсолутно перфектно сте обавили задатак који није био нимало лак и ја имам много поверења у нашу војску, а мислим да би ова вежба, снимљена и приказивана, грађанима Србије унела много више сигурности и осећај да смо потпуно безбедни са вама”, истакао је Николић.
Николић је навео да је као човек и грађанин поносан на оно што су данас припадници ВС извели на Пештеру и да је то била вежба какву наша војска одавно није извела.
„Ево већ скоро 20 дана имамо на терену целокупан Генералштаб, све команде, све видове војски и мислим да је то показало да је војска спремна, да ради редовно припремајући се за сва три вида употребе”, рекао је Николић.
Он је додао да је данас приказана одбрана од терористичких група, а да војска увежбава и деловање услед елементарних непогода и напада на Србију из два правца.
Рекао је и да је то прави начин да комаданти и командири провере колико је војска схватила и увежбала оно о чему су им предавали, јер се „рат не води компјутерима већ на терену”.

Николић: Нисам ја мандатар
Председник Србије Томислав Николић није данас био од помоћи знатижељним новинарима, који су му поставили пар „трик” питања - кога ће предложити мандатару Александру Вучићу за владу и да ли има поверења у лидера СПС Ивицу Дачића.
На прво питање је одговорио да није његов, већ мандатаров посао да састабља владу, на друго је узвратио да не зна шта то знач и додао да су лажни и медијски наводи да је одређивао ко ће бити посланици напредњака.
„Ја уопште не предлажем састав владе, за то немам мандат, то није мој посао, већ сам рекао да онај који саставља владу одговара за њу, њене резултате и било би бесмислено да ја, који уопште не одговарам за њене резултате, одређујем ко ће бити у влади”, рекао је Николић новинарима на Пештеру, где је присуствовао војној вежби.
На питање о поверењу у Дачића одговорио је: „Не знам шта вам то значи”.
Навео је и да је лаж да је одређивао ко ће бити посланици у парламенту, те да је навикао да „живи” уз све новинарске лажи. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА