Најновије

СТРАТЕГИЈА ЗАПАДА ЗА РУСИЈУ: Покрени рат, али немој да га објавиш, и чекај да Москва прва погреши!

Председник САД Френклин Рузвелт и британски премијер Винстон Черчил су се у августу 1941. састали да би разговарали о политици према Немачкој и Јапану. Черчил је касније причао да је Рузвелт шапнуо:"Ја ћу покренути рат, али га нећу прогласити."

Путин и Обама (Фото whitehouse.gov)

Тако и данас имамо рат против Русије у Украјини, и на сиријско-турском фронту, слање оружаних сигнала у Црном и Балтичком мору, и свеопшти рат против руског капитала. За Запад, нема објаве рата, а за Русију, нема повратка.
На самиту у Санкт-Петербургу прошле седмице Путин је нагласио да ће бити неизбежних последица уколико се настави политика једностраних акција и самовољних корака у међународној арени. Говорећи о последицама, Путин мисли на необјављени рат Запада против Русије, који треба да предухитри њену одбрану. "Ако наставимо да поступамо по овој логици и ако напетост ескалалира, једног дана ће доћи до хладног рата".
Али Путин не мисли само на Хладни рат: "Не знам докле би могло да доведе распоређивање ракетне одбране САД у Европи, али сигурно знам да ћемо морати да одговоримо", рекао је Путин.
Према руским изворима, закључак руских генерала и штаба у Кремљу је да Вашингтон данас прати Рузвелтову тактику, а да њу фаворизује и Хилари Клинтон. Докази показују да је Рузвелт планирао економске санкције против Јапана, најпре против трговине стратешким минералима, затим против јапанског оф-шор новца и капитала, и на крају против продаје нафте, у циљу изазивања рата у Пацифику.  Путин је у вези тога, када је говорио о Доналду Трампу и Хилари, навео да је са Билом Клинтоном у време када су сарађивали имао веома добар однос."А што се тиче госпође Хилари, можда она има свој поглед на развој руско-америчких односа." Циљ Међународног економског форума (СПИЕФ) одржаног у Санкт-петерсбургу прошле недеље био је да упозори Европљане да не прецењују своје или америчке способности у борби против Русије; нити да потцењују руске способности и намере да се узврати. Ове године је на форуму потписано рекордних 332 спооразума у вредности од 15 милијарди долара, а у Петербургу се окупило рекордних 12.000 учесника из 130 земаља. На састанку са шефовима страних корпорација, Путин је рекао да је Русија у предности јер зна меру способности својих непријатеља, док Европа и САД не разумеју руске намере. Путин је признао да Американци имају снаге, посебно у економском рату, али цену плаћа Европа који не може да поднесе губитке као што може Русија, и нема војне способности као Русија. Неки европски привредници у Петрограду су са скепсом, а неки чак са презиром говорили о могућностима руских привредника да издрже рат. Према једном међународном банкару из Лондона, "знамо да највећи руски олигарси више воле живот на Западу него у Русији. Рат их од узора претвара у парије. Али, политички они су импотентни. У Москви не постоји лоби за мир у корист САД". Овај банкар је додао да они не верују ни да су лидери руских државних банака и корпорација које контролише држава способнији за економски рат од олигарха и као доказ наводе неуспех руског Министарства финансија и државних банака у покушају издавања еврообвезница у последњој недељи маја, чију је куповину спречила америчка влада. Први покушај издавања обвезница је пропао у фебруару, а други није успео да постигне циљ продаје 3 милијарде долара, јер су две организације које се баве трговином обвезница Euroclear i Clearstream, саботирале продају јер нису на време доставиле своје гаранције. Продато је око 1,75 милијарди, а зато је већина страних инвеститора, који су хтели да купе руске обвезнице одустала.Извор додаје: "Било је озбиљне неодговорности у Министарству финансија Русије и ВТБ у Москви. Требали су да провере и добију трговинске гаранције унапред. Ништа не може јасније да илуструје како САД воде свој рат, и како Руси, на цивилној страни, нису у стању да узврате. Руси кажу да се придржавају правила на тржишту. Они користе речи, и изгледа да не разумеју да САД против њих воде добро координисан специјални рат."
Извор: Курир/johnhelmer.net
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Балкан пост