Најновије

ТАЧКА УДАРА: Северна Кореја има нову мету - америчке базе!

У случају провокације Северна Кореја је спремна да гађа америчке базе у региону, наводи се у изјави представника Државне комисије за одбрану.

Америчка подморница (Фото: Википедија)

Према наводима у саопштењу, које преноси севернокорејска новинска агенција КЦНА, америчке војне базе већ се дуго налазе у домету прецизног напада Народне армије Северне Кореје.
Руска новинска агенција наводи да је саопштење објављено након позива за долазак америчке подморнице на нуклеарни погон "Мисисипи" у јужнокорејску луку Бусан 13. јуна, те стратешких маневара у бази Гвам у којима су учествовали бомбардери "Б-52".
Пјонгјанг сматра да такве провокације "појачавају претњу од нуклеарног рата на Корејском полуострву".
"Сличне провокативне акције против Северне Кореје повећавају претњу од нуклеарног рата на Севернокорејском полуострву. Тренутна ситуација потврђује важност правца паралелног развоја економије и јачања нуклеарних капацитета, а што је одобрила Радничка партија Кореје", истиче се у саопштењу.
Нешто раније је севернокорејско Министарство спољних послова саопштило да одлука САД да у Бусан пошаљу подморницу "Мисисипи" представља "директну претњу по ту земљу и цели регион".
Пјонгјанг оптужује САД за "неосновано увођење стратешких средстава разних врста на Корејско полуострво и околину чиме би већ нестабилна ситуација могла да измакне контроли".
Подморница "Мисисипи", која је једна од најнапреднијих у свету, опремљена је торпедима и крстарећим ракетама "Томахавк".
Извор: Srna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА