Најновије

АМЕРИКА СЕ НАОРУЖАВА: За недељу дана само 1 сајт продао чак 30.000 ових пушака! (ВИДЕО)

После напада у Орланду у коме је погинуло 49 људи, а 53 особе су рањене, свет води борбу како би се упоставила боља и јача контрола оружја. Међутим, у међувремену је на једној онлајн страници за продају оружја продато чак 30.000 АР-15, и то само за недељу дана.

Америка се наоружава (Фто: Јутјуб)

Власник једне ловачке радње Том Енгл је рекао за тамошње медије да је његова онлајн продавница која има инвентар од 300.000 до 400.000 врста оружја, испразнила своје полице за недељу дана од маскара.
Без обзира на ове чињенице, амерички Сенат је одбацио 4 амандмана о контроли наоружања, који су имали за циљ ограничавање куповине оружја, укључујући и надзор осумњичених терориста. Још једна шокантна чињеница је узнемирила светску јавност, а то је да чак 5 милиона Американаца има АР-15, према Националној стрељачкој спортској федерацији. Оружје за напад није било легално 1994. године, али Конгрес овај закон није обновио 2004. године. АР-15 није обичан пиштољ, он представља еволуцију пушке америчке војске М-16, а кошта између 350 и 8.000 долара. Он је у употреби од 1958. године и иако је полуатоматски, може да проузрокује велику штету. Његова предност је брзо испаљивање више метака, као и способност да напуни опет муницију великом брзином. Ово и слично оружје је коришћено у 14 масовних пуцњава у последњој деценији, а невероватна половина се догодила од јуна 2005. године. Адам Линц је овим оружјем убио 26 људи, међу којима је највише било деце, у основној школи децембра 2012. године. Ово је најсмртоноснија пуцњава у школи у америчкој историји. Такође, у биоскопу у Колораду је 2012. године убијено 12 особа, а у Сан Бернардину је настрадало 14 људи на исти начин. Поред велике распрострањености и лаке доступности, велики проблем је и што особе са терористичких листа такође могу да дођу до опасног оружја. Њима куповина пиштоља и пушака није забрањена. Извор: news.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА