Најновије

ВЕЛИКА ПЉАЧКА РТВ! Пајтићеви пељешили, нестало 2.000.000 евра са рачуна!

Од 2008, када је лидер ДС Бојан Пајтић поставио своје људе у Управни одбор, до данас с наменског рачуна за изградњу нове пословне зграде РТВ нетрагом нестало два милиона евра!

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Два милиона евра намењена изградњи нове пословне зграде Радио-телевизије Војводине нетрагом су нестала са наменског рачуна РТВ док су покрајинским Јавним сервисом руководили блиски сарадници лидера ДС Бојана Пајтића! 
Ово за Информер тврди бивши члан УО РТВ Ђорђе Вукмировић.
Вукмировић подсећа да је комплетан Управни одбор који је од 2006. до 2008. године водио РТВ децембра 2008. смењен по директном Пајтићевом налогу. Тад су на руководећа места постављени проверени кадрови ДС, који су убрзо очистили силне милионе са рачуна.
Паре испариле ко зна где
Ђорђе Вукмировић каже да су Пајтићеви 2008. на наменском рачуну добили два милиона евра предвиђених за подизање нове зграде РТВ, која нема своје просторије још откако су НАТО агресори уништили објекат телевизије на Мишелуку.
Вукмировић подсећа да је комплетан Управни одбор који је од 2006. до 2008. године водио РТВ децембра 2008. смењен по директном Пајтићевом налогу. Тад су на руководећа места постављени проверени кадрови ДС, који су убрзо очистили силне милионе са рачуна.
Међутим, ове паре су "испариле", а РТВ је и дан-данас "подстанар" у згради НИС у Улици Максима Горког.
- Новац издвојен за пословну зграду који је био на посебном рачуну од 2008. до данас потрошили су ко зна на шта. Нико заправо не зна како су и за шта те паре потрошене, једино што се зна да пара нема, а нема ни зграде - каже Вукмировић и наставља:
- Кадрови Бојана Пајтића и ДС су од нас наследили и потпуно обновљен возни парк, као и завршену систематизацију радних места по којој би оптималан број запослених био 960. Али они не само да нису смањили број запослених него су са 1.140, радника, колико их је тада било, број радника повећали на 1.500, колико их сада има - објашњава Вукмировић и додаје да је УО чији је он био члан 2008. изненада смењен јер је покрајинској власти сметало што су се кадрови ДС премало појављивали на РТВ.
Доводили и своје новинаре
Поводом ових навода јуче се нису оглашавали ни Пајтић ни друге демократе. С друге стране, све ове наводе потврдио је и некадашњи помоћник директора финансија РТВ Бранко Паравиња, који је такође "склоњен".
- Осим два милиона евра, на рачуну је било још 50 милиона динара. Идеја је била да се направи нова зграда РТВ, јер се само за закуп простора у то време издвајало око 500.000 евра. Али то се није догодило, а ови су на све то још довели разне, нове људе, са прилично високим платама попут хонорара Марине Фратуцан. Међу новозапосленима је било и много новинара из Београда и са ТВ Б92. Изгледа да су тако појели паре намењене за зграду - закључује Паравиња.
 Како су све расипане паре РТВ
  •  Бивше руководство РТВ потрошило је чак 7.300.000 динара само за рекламирање на билбордима
  •  Бивши уредници РТВ, по налогу ДС доведени из Београда, месечно су зарађивали од 250.000 до 400.000 динара
  •  РТВ склопила је уговоре вредне више од три милиона динара с адвокатском канцеларијом Срђана Сикимића, неформалног саветника Бојана Пајтића
Извор: Informer.rs
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА