Најновије

Ћамил и Бакир ће за хаос у Сребреници окривити Србију?!

Радикални исламисти уз подршку начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића и лидера СДА Бакира Изетбеговића током обележавања Дана меморијала у Поточарима спремају нереде за које би касније била оптужена српска страна и директно власт у Републици Српској.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Како сазнаје "Aло" из извора безбедносних служби, свим јединицама који ће обезбеђивати Дан меморијала 11. јула у Сребреници послато је упозорење да би могло доћи до немира у или испред меморијалног центра у Поточарима, а које би изазвали следбеници радикалног ислама.
- Постоје подаци да би у току шетње у знак сећања на жртве у Сребреници поједини радикални исламисти из Зворника могли да угрозе учеснике манифестације и нападну „Мајке Сребренице“, након чега би се одговорност за инциденте и немире који би се проширили пребацила на српску страну - каже извор из безбедносних служби.
Према његовим речима, то упозорење послато је свим јединицама које би требало да спрече сваки покушај изазивања сукоба у Сребреници.
Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже да ће Република Српска спречити сваки инцидент и додаје да се од људи као што су Ћамил Дураковић и Бакир Изетбеговић, који су према његовим речима налогодавци групе из Зворника, свашта може очекивати и да треба бити опрезан.
- Ћамил и Бакир би волели да за све окриве Србију, чак и за то што киша пада, али им то неће успети - каже он.
- Једино где би група из Зворника могла да изазове нереде је у сектору који ће обезбеђивати Дирекција за координацију полицијских тела БиХ, јер је та институција под Бакировом капом. То су исти они који су прошле године били задужени за безбедност српског премијера Александра Вучића, па смо видели како су га сачували и ево годину дана нису пронашли кривце и поред тога што постоје снимци и сви други докази - каже он.
Галијашевић истиче да за било какав евентуални инцидент није могуће оптужити Београд и Бањалуку јер је „политика коју води Вучић ненормално мирољубива“.
Братуначке мајке мање вредне од сребреничких?
Министар за рад Александар Вулин рекао је да су у великим светским државама црне мараме мајки Братунца мање вредне пажње и извињења од белих марама мајки из Сребренице. Он је подсетио да су пре годину дана у Сребреници покушали да убију премијера Вучића и желели да уз имена наше деце уграде реч геноцид. „Да српски народ, једини у историји цивилизације, буде означен као геноцидни. Нису опростили Вучићу што је претекао и што пред линчем и руљом није повио главу и што је преживео“, рекао је он.
Специјалне јединице патролирају Сребреницом!
МУП Републике Српске ће, како сазнаје „Ало!“, подићи ниво безбедности на највиши ниво у региону Сребренице и биће ангажоване елитне специјалне јединице, а цео догађај ће први пут бити покривен видео-надзором. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА