Најновије

СРБИЈА ОСВОЈИЛА СВЕТСКУ ЛИГУ! Одбојкаши разбили Бразил за историјску титулу - 3:0

Одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Бразила са 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) и први пут у историји освојила Светску лигу.

Одбојкаши Србије (Фото: Правда)

Српски одбојкаши шести пут играли су у финалу Светске лиге, другу годину заредом, а за прво злато у том такмичењу победили су селекцију Бразила, која је синоћ савладала Французе.
Наша репрезентација је три пута играла против Бразила у финалу Светске лиге и сваки пут је поражена до сад.
Ток меча је изгледао овако:
Први сет:
- 25:22. Србија је освојила први сет! Имали су наши играчи пет поена предности (18:13), приближили су се Бразилци на 22:20, потом и 24:22, али "орлови" нису дозволили противницима чак ни да помисле да би могли до преокрета.
- 16:13. Три поена предности имају изабраници Николе Грбића на другом техничком тајм-ауту. Водила се велика борба, играло се поен за поен, да би потом Срби додали гас и стекли добру залиху пред финиш првог сета.
- 8:6. Наша селекција је на први технички тајм-аут отишла са два поена предности. Смењивале су се репрезентације у вођству. Србија је водила 4:2, бразилци преокренули на 6.5, али је онда уследила серија од три поена наше селекције.
Други сет:
- 25:22. Поново је било наптео у завршници сета. Било је 20:15 за Србију да би онда "кариоке" везале три поена после чега је Никола Грбић затрашио тајм-аут. Потом су се наши "дигли" и у финишу сета одиграли феноменално
- 16:14. Имали су наши играчи четири поена предности (11:7), али су се Бразилци вратили и дошли до изједначења (12:12). Ипак, успели су наши да на други технички тајм-аут да оду са два поена предности.
- 8:5. Наставили су српски одбојкаши са сјајном игром. Одлично играју у одбрани, покривају терен и не дозвољавају бразилцима да се разиграју.
Трећи сет:
- 16:11. Србија је надомак освајања Светске лиге! Пред финиш трећег сета "орлови" имају предност од пет поена.
- 8:6. Србија и у трећем сету на први технички тајм-аут одлази са предносшћу. Имали су наши вођство од 6:3 после чега је селектор Бразила затражио тајм-аут. Ипак, успели су наши да сачувају предност до прве паузе.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА