Најновије

ОНИ СЕ НЕ БОЈЕ НИ РУСИЈЕ НИ АМЕРИКЕ: Крвници Исламске државе страхују само од једне земље! (ВИДЕО)

Као највећи противници Исламске државе помињу се скоро увек САД и коалиција око те земље и Руска Федерација која је у последње време појачала нападе на упоришта џихадиста.

Крвници Исламске државе страхују само од једне земље (Фото: albabelyia.net)

Али требало би подсетити на изјаву једног немачког новинара, који је са исламистима провео 10 дана, да они немају страх ни од Вашингтона ни од Москве а ни од Лондона. Они се не боје ни Русије ни Америке ни Велике Британије. Борци Исламске државе, како тврди Јурген Тоденхофер плаше се само једне земље на свету - Израела.
Он је написао књигу о свом искуству и описао је планове ИД за покоравање Блиског истока.
"Рекли су ми да знају како је израелска војска прејак противник за њих", рекао је Тоденхофер за Џуиш Њуз.
"Уверени су да могу победити америчке и британске војнике зато што мисле да немају искуства у герилском ратовању и сузбијању тероризма. Знају да су Израелци чврсти војници са искуством герилског ратовања", додао је Тоденхофер.
Јурген Тоденхофер бивши је посланик у немачком парламенту ЦДУ, странке тренутне канцеларке Ангеле Меркел, новинар и публициста. Он је први западни новинар који је успео да посети територију под контролом ИД и преживие да прича о свом искуству.
Исламска држава претила је свим западним државама, њихови оперативци извели су неколико веома бруталних напада у Француској и Белгији, али до сад није забележен нити један напад у Израелу. Њихова пропагандна машинерија претила је Израелу и Израелцима, па су тако својевремено рекли да ниједан Јевреј неће остати жив у Јерусалиму, а и рекли су да ће "уклонити јеврејску болест из света".
Тоденхофер је описао Ал Каиду као аматере у поређењу са ИД након што су му припадници Исламске државе допустили да неометано посети ирачки град Мосул, највећи град под контролом ИД.
"У Мосулу живи 10.000 бораца међу милион и по цивила у 2.000 станова. Нису на једном месту па би било јако тешко западним војницима да их све уклоне", испричао је Тоденхофер.
Исламска држава посебно мрзи шијитске муслимане, а Тоденхофер прича какав је став према убијању шијита.
"Убијају све шијите који им допадну шака. Питао сам их јесу ли спремни побити све шијите и они су ми рекли да нема везе да ли је реч о 150 милиона или 500 милиона. Проблем је само технологија за спровођење толиког масакра", каже Тоденхофер. Извор: express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА