Најновије

СПРЕМА СЕ КОНАЧНА БИТКА: Асадова армија издала драматично упозорење грађанима Алепа (ВИДЕО/МАПА)

Генералштаб сиријских оружаних снага позвала је становнике источног Алепа да се придруже програму народног помирења и избаце плаћенике и странце из својих квартова.

Данашње борбе у Алепу (Фото: ЈуТјуб)

Свим становницима, али и бојовницима у источним деловима другог највећег града у Сирији данас је стигла СМС порука у којој се налазила и "безбедна рута" којом сви заинтересовани могу да напусте опкољени део града, уз обећање да ће свима који то учине бити обезбезбеђене "све животне потребштине" докле год траје опсада града. Сиријска команда обратила се и припадницима оружаних формација позивајући их да положе оружје и поднесу захтеве за регулисање свог правног статуса, преноси сиријска државна агенција САНА.

Џихадистима унутар Алепа данас су пресечене и неке мање руте којима су могли још некако да се провуку до главнине својих снага. "Тигрови" су са северне стране заузели нову деоницу Кастиљо ауто-пута, док су са јужне стране 4. оклопна дивизија и Републиканска гарда наставили да напредују према "Тигровима", заузимајући индустријску зону, што можете и да видите на снимку испод. Како наводи агенција Ал Масдар, Тигрове и Гарду сада раздваја само један километар насеља.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА