Најновије

ЂУРИЋ ПОРУЧИО ТАЧИЈУ: Уколико је неко вршио геноцид на Косову то је геноцид ОВК над Србима!

БЕОГРАД- Инсистирање Хашима Тачија на томе да ће самопроглашено Косово покушати да Србију терети за геноцид пред међународним инстанцама, јесте само још једна потврда да Приштина настоји да се инфилтрира у тела УН како би наставила рат против Србије другим средствима, каже Марко Ђурић.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ако је ико на Косову и Метохији извршио геноцид, то су ОВК и њени бивши и садашњи команданти, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поводом интервјуа који је косовски председник Хашим Тачи дао београдском листу "Данас".
"То нажалост не могу да посведоче убијени Срби, али може близу четврт милиона припадника нашег народа који су, да би се спасили од истребљења, били принуђени да напусте Косово и Метохију", додао је Ђурић.
Према његовим речима, инсистирање Тачија на томе да ће самопроглашено Косово покушати да Србију терети за геноцид пред међународним инстанцама, јесте само још једна потврда да Приштина настоји да се инфилтрира у тела УН како би наставила рат против Србије другим средствима.
Ђурић, такође, додаје да је Тачи, у истом интервјуу, на увредљив и циничан начин негирао одговорност терористичке ОВК за злочине почињене над српским цивилима након доласка међународних снага на Косово и Метохију, иако је чињеница да је та паравојно-криминална формација и данас веома активна.
"Границе некадашњих оперативних зона ОВК постале су после рата границе поделе Косова и Метохије на зоне утицаја криминалних кланова на чијем се челу и даље налазе бивши команданти те терористичке формације", наводи се у саопштењу.
Ђурић додаје да су те криминално-терористичке структуре активиране и приликом мартовског погрома над Србима 2004. године и током организованих кампања застрашивања српског становништва у енклавама и повратничким срединама на КиМ.
Демилитаризација ОВК, коју помиње Тачи, није се никада догодила, њени припадници су само обукли цивилна одела, али су задржали и оружје, организациону структуру и терористичке методе, а пошто на Косову и Метохији није остало припадника српских снага безбедности које би могли нападати, њихова искључива мета постали су српски цивили, али и политички противници и нелојални Албанци, истиче се у саопштењу.
"Очекујем да Специјални суд за злочине ОВК, уколико уопште жели да буде од истинске користи грађанима Косова и Метохије, управо раскринка криминално-злочиначке структуре које су данас главна претња миру и безбедности српског народа у нашој јужној покрајини", рекао је Ђурић. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА