Најновије

ПАЈТИЋ КОБАЈАГИ ОТВОРИО БОЛНИЦУ: Раскринкана манипулација лидера Демократске странке!

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић ухваћен је у новој лажи! Он је 21. априла, само три дана пре избора, као покрајински премијер свечано отворио незавршену болницу у Сремској Каменици!

Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС-а)

Пајтић је тада пред камерама помпезно "пустио у рад" зграду Института "Каменица 2", иако је знао да она нема ни грађевинску, ни употребну дозволу, али ни опрему за лечење. Оно мало набављених кревета и апарата до дана данашњег није извађено из целофана, а у "Каменици 2" не лечи се ниједан пацијент!
Радили без уговора!?
Градња ове медицинске установе почела је још давне 2008, за ових осам година на њу је потрошено скоро 3,5 милијарде динара (око 28 милиона евра), а "Каменица 2" је још далеко од функционалне болнице!
Новоизабрани покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић истиче да је Пајтић најгрубље обмануо грађане тврдњом да је "Каменица 2" потпуно опремљена и да креће с радом.
- Поред тога што нема ни грађевинску, ни употребну дозволу, постоје и бројни технички проблеми са енергетиком, електричном мрежом и осталим комуналијама... Велики део опреме није плаћен, а постоје бројне нелогичности у извођењу радова. Неки извођачи су чак радили без икаквих уговора! Посебна прича јесте набавка опреме, која је само делимично инсталирана. Све је више него сумњиво - наглашава Гојковић.
Борко Јосифовски из организације "Доктори против корупције" оцењује да су лажна отварања болница у сврху политичког маркетинга "стари одавно испробани рецепт".
- Имали смо много пропалих пројеката, а "Каменица 2" је само један од њих. На тај начин покрадено је много новца, како од донација, тако и из буџета. Проблем је што су и директори тих здравствених центара увек били политички намештеници, па ни сами нису смели да алармирају јавност. Народ је обманут уочи избора, али та лаж не може да траје заувек, јер огромне листе чекања, посебно у Каменици, говоре све саме за себе - истиче Јосифовски.
ДС: Крив је Институт
С друге стране, лидер ДС Бојан Пајтић није се оглашавао овим поводом, док је ДС у саопштењу оптужио лекаре да је "њихова обавеза почетак и начин рада Каменице 2" (?!). Први човек војвођанских демократа Мирослав Васин за Информер тврди да Пајтић никога није обмануо.
- Бивша покрајинска влада је изградила и опремила један од најсавременијих медицинских објеката у Европи. То кажу и сами лекари у Каменици. За грађане смо обезбедили најсавременије апарате који постоје у свету, а почетак лечења пацијента сада зависи од техничких детаља који ће ускоро бити окончани - наводи Васин.
Кнежевић: Јефтин политички маркетинг
Функционер СНС Горан Кнежевић истиче да је помпезно отварање "Каменице 2" био само један у низу јефтиних политичких трикова Бојана Пајтића.
- Годинама је Демократска странка помоћу медија и плаћених новинара варала Србију. Маркетинг су учили од свог лидера Бориса Тадића и продавали су маглу грађанима. Тај Институт је потребан и наравно да ће бити завршен, али пајтићевцима је требало пред изборе да то отворе, како би би добили који глас више и повећали шансе да задрже фотеље и бенефиције - напомиње Кнежевић, уз опаску да је дошло време да се грађанима коначно положе сви рачуни. Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА