Најновије

ЗБОГ ПОРАЗА СЕВАЈУ ПЕСНИЦЕ: Свађе и туче потресају партију Мила Ђукановића након изборног фијаска

У дубокој кризи се, према ономе што се дешава на терену, нашла одлазећа са власти Демократска партија социјалиста.

Митинг ДПС (Фото: Јутјуб)

После шамара које је лидер Мило Ђукановић, како се прича, делио непослушнима у ноћи након избора и првог пораза после 31 годину владавине, на ред је дошло песничење некада првих сарадника у тој партији.

Јуче је процурила вест да је амбасадор Црне Горе у Босни и Херцеговини, Обрад Мишо Станишић, на Жабљаку, наводно, раздвајао двојицу тамошњих локалних високопозиционираних чланова Демократске партије социјалиста! У једном жабљачком локалу најпре се потегла прича о изборном поразу, након чега су севнуле песнице, а у све се, како наводе сведоци догађаја, умешао нико други него амбасадор Обрад Мишо Станишић из Мојковца, тврди кадар Душка Марковића, носиоца листе ДПС-Либерална партија.

- Било је као у рингу, али није дуго трајало. Поломљене су чаше и флаше као и други инвентар - причају Дурмиторци, додајући да је кафана место у коме се окупља кадар ДПС. Један од њих познат је по куповини личних карата за ову политичку странку.

И док се тензије у вароши подно Дурмитора полако смирују, Основно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужни акт против Милене Орландић, која је током увида у изборни материјал у име Демократске партије социјалиста, покушала да изазове неправилности на бирачком месту и створи, како је сумњала опозиција, услове за понављање гласања. Орландићева је ухапшена 2. септембра, након што је у име Ђукановићевог ДПС обавила увид у изборни материјал Општинске изборне комисије Подгорица, када је покушала да склони два контролна купона са бирачког места, како се не би слагали са бројем гласачких листића. Надлежни нису саопштили колико је она времена провела у притвору. Кривичним закоником је, као најблажа казна за ово кривично дело прописана новчана казна, а као најтежа - затвор до три године.

Јуче се у Подгорици могло чути да ће ускоро бити у истрагу укључени синови појединих високих функционера и министара ДПС, због наводног "отимања локала". Наводно су неки од њих постављени на државном земљишту, које није могло да пређе у приватно власништво. Конституисањем нове власти отвориће се "Пандорина кутија" и за многобројне нерасветљене коруптивне радње у врху државе, али и убиства која су обележила владавину Демократске партије социјалиста. Тада су многи животима платили борбу против организованог криминала и људи блиских врху режима, као и сукоб криминалних кланова црногорског подземља од којих се тресе пола Европе.

Одбранили смо светиње

Ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић казао је да треба да се Богу захваљујемо што је дошао моменат слободе.

- А тај моменат слободе смо и ми сви присутни у протеклих годину дана једним финим и мирним грађанским протестом и хришћанским начином, љубављу, стрпљењем и вером у Бога одбранили. И није било никаквог плана, тактике, нацрта како ће се одбранити. Међутим, свако је од нас знао, да ако будемо упорни, Бог ће нам помоћи како он најбоље зна, да ће нам донети ту слободу - казао је отац Гојко.

Блажо предводи "комите"

Јуче се у Никшићу појавила вест да ће у том граду, после Цетиња и Подгорице, ускоро бити организован још један скуп "црногорских патриота". Прича се да ће "комите" предводити Блажо Ђукановић, син актуелног председника државе.

Вилијам Вокер биће саветник Хашима Тачија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА