Најновије

Боли вас стомак? Скувајте чај од нане, али на другачији начин него што сте навикли

Поред "решавања" проблема са стомаком, нана помаже и код главобоље, костобоље, чисти јетру...

Нана је, поред камилице, вероватно највише коришћена лековита биљка. Кутију са кесицама чаја од нане има скоро свака кућа.  Међутим, када је биљка много уситњена, она губи на лековитости. Зато је најбоље да сами берете нану, сушите је и чувате за преостали део године, јер је заиста здрава и драгоцена.

Да бисте направили добар чај, потребна вам је супена кашика сувих листова биљке и два децилитра воде. Код биљака које садрже етарска уља, као што је нана, важно је да их никада не кувате, већ само прелијте кључалом водом. 

Ако користите свежу биљку, поступак је исти само дуплирајте дозу нане. И на крају, важно је да чај поклопите и оставите да стоји барем 10, а идеално је 20 минута. Након тога добили сте не само укусан већ и лековит напитак.

Нана је одличан биљни лек против надимања, лошег варења, гасова и бола у органима за варење. У комбинацији са кимом или коморачем спречава грчеве.

Чај од једнаких количина пелина и нане препоручује се код тровања храном и против поквареног стомака. У комбинацији са враниловом травом зауставља пролив.

Чај од питоме нане један је од најбољих биљних лекова за болесну јетру, тврде фитотерапеути. Осим тога, они кажу и да мирис нане стимулише нервне ћелије, појачава будност, концентрацију и фокусираност.

Чај од нане стари је народни лек против главобоље, посебно ако је изазвана лошим варењем или променом времена. Још бољи резултат постиже се комбинацијом нане, камилице и матичњака.

БРУТАЛАН РУСКИ НАПАД: Разваљено и демолирано упориште украјинске...

Извор: Новости.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА