Најновије

МАЉИЋИ: Признање Косова ја најбоља солуција

Саветник албанског премијера Шкељзен Маљићи сматра да последњи корак Србије ка ЕУ мора бити пуна нормализација односа са Косовом, а то, према његовим речима, донекле подразумева признање косовске независности.

Шкељзен Маљаћи (Фото: Јутјуб)

Маљићи је, наиме, речи председника српске владе Александра Вучића у Скупштини Србије, који је у одговору посланику и лидеру ЛДП Чедомиру Јовановићу, навео да би "признање Косова пресекло Гордијев чвор, али да Влада Србије то неће учинити", протумачио као најаву да би до признања ипак могло да дође.
“Последњи корак ка ЕУ мора бити пуна нормализација односа са Косовом и то донекле подразумева признање Косова. Не формално, јер формално можда неће то учинити.
Неформлно то ће бити сарадња двеју држава, или ће Србија затворити очи да и Косово буде чланица ЕУ. То ће можда бити најбоља солуција која може да олакша интеграцију целог региона”, рекао је Маљићи за РТК2.
За Малићија је и Париска конференција из јула ове године, како каже, нека врста најаве да Европа размишља да овај део Балкана интегрише као противтежу изласку Велике Британије из Европске уније. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА