Најновије

БАКИРОВО УПОЗОРЕЊЕ: Додик угрожава мир у Босни и Херцеговини!

Уочи колегијума СДА, председавајући Председништва Босне и Херцеговине и лидер Странке демократске акције, Бакир Изетбеговић казао је да су досадашњи кораци које је Република Српска предузела по питању референдума представљају до сада најконкретније кршење Устава БиХ и Дејтонског мировног споразума.

Бакир (Фото: Синхуа)

"Ово доводи у питање Мировни споразум, а нажалост и мир у БиХ. СНСД је планирао неки референдум о самоопределењу РС у току 2018. године, а мислим да је овај најављени референдум неки уводни или пробни, који треба да испита пулс и реакције домаћих и међународних институција како би се евентуално кренуло у том правцу", нагласио је Изетбеговић. Он је додао да ће СДА снажно упозорити оне који активно крше закон и уводе безакоње у БиХ.
"Они немају адекватан одговор од оних који требају да чувају владавину закона у БиХ, Устав и суверенитет њених институција. То ће бити главна тема данашњег колегијума", појаснио је Изетбеговић. На питање новинара о данас најављеном састанку лидера СББ Фахрудина Радончића са лидером ХДЗ БиХ Драганом Човићем, Изетбеговић је рекао да је Радончић пре неколико дана био код њега и обавестио га о овом састанку.
"Они ће имати свој састанак, а ја имам свој у СДА. Чућемо се и радити на томе да се превазиђу неспоразуми који су били међу странкама, те да се иде даље у стабилизацију прилика", истакао је Изетбеговић. Он сматра да је однос СДА, СББ и ХДЗ БиХ веома важан те да треба превазићи неке емоције и боље радити на стабилизацији коалиције и прилика у ФБиХ.
Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА