Најновије

КЉУЧНИХ 98 КИЛОМЕТАРА: Турска се пита о коначном слому терориста у Сирији!

Бивши турски дипломатa Аjдин Селчен, рекао је да би Турска могла да затвори преосталих 98 километара турско-сиријске границе преко које милитанти и терористи добијају оружје и нове борце, али да за то мора бити и "политичке воље".

Турско-сиријска граница (Фото: discred.ru)

"Затварање тих 98 километара је свакако могуће, из војне перспективе, али, мора да постоји политичка воља да би се то догодило", рекао је Селчен. Да ли таква политичка воља постоји? За сада се чини да не, али, Селчен наводи и да би Турска имала додатних проблема уколико то учини. "Затварање границе имало би утицаја на турску интерну безбедонст", рекао је. Другим речима, уколико Турска затвори границу бројни терористи који су сваког дана преко њене територије улазили у Сирију сада би могли да остану заробљени у Турској, а то је нешто што Турска никако не жели.
Да подсетимо, за време прошлонедељне седнице руско-турске комисије, као наставак састанка Путина и Ердогана у Санкт Петербургу, Москва је експлицитно нагласила да је нужно што пре затворити тих 98 километара границе.  Извор: advance.hr/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА