Најновије

УВЕРТИРА У РАТ: Кина саградила нову базу у Источном кинеском мору, чека се одговор Јапан и Америке!

СЕНКАКУ- Пекинг је саградио нова пристаниште за ратне бродове, које се може кориситити и као војна база близу острва Сенкаку у Источном кинеском мору.

Кинеска морнарица (Фото: Синхуа)

У току тензија између Пекинга и Токија, пристаниште за ратне бродове које се користи као војна база може да изазове ескалацију конфликта и Источном кинеском мору. 
Ново пристаниште дугачко преко 80 метара је конструисано на једном од острва у Нанји ланцу, близу луке Венжоу око 100 километара од Сенкаку острва, а мање од 100 километара од Окинаве. неколико ратних бродова је већ виђено у пристаништу. 
Према изворима објекат је опремљен напредним радарским системом и пистом за хеликоптере. Такође објекат може да прими носаче авиона и носаче хеликоптера. 
Конструкција објекта је повезана са спремношћу Пекинга да уђе у директну конфронтацију са Јапаном упркос забринутошћу Америке због појачаног кинеског присуства морнарице. 
Надгледање зоне "идентификационе одбране", коју је Кина успоставила над морем 2013. године сада је интезивирана. Наведену зону са друге стране не признају Јапан и Америка.
Према извештајима Пекинг такође планира да формирање велике базе за обалну стражу у Венжоу и Жејиангу ради боље контроле острва Сенкаку. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА