Најновије

КОСОВО: Албанска власт путем билборда почели кампању ширења међу-етничке мржње

ПРИШТИНА- Канцеларија за Косово и Метохију захтева од привремених институција самоуправе у Приштини да хитно уклоне билборд постављен у Мушутишту, код Суве Реке, којим се, како је саопштено у недељу, на најдиректнији начин распирује међунационална мржња и обесхрабрују Срби који су изразили спремност да се врате у то село.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

„Врхунац је цинизма да се у селу у којем је све што је српско практично сравњено са земљом, укључујући цркву са почетка 14. века, билбордима указује на наводна злодела српског народа. У Метохији која је најбруталније етнички очишћена од Срба такве поруке локалних албанских екстремиста попримају надреалан карактер“, оценила је Канцеларија за КиМ.
Из године у годину, наводи се у саопштењу, Албанци у том делу Метохије уочи Велике Госпојине, сеоске славе у Мушутишту, праве изгреде како би спречили прогнане Србе да тог дана одрже сабор.
Такође, на организован начин се већ три године физички спречава реализација повратка Срба у то село, иако је договором локалне власти, привремених институција самоуправе у Приштини и Европске уније одобрен повратак расељених и саграђено десет кућа за повратнике, истакла је Канцеларија за КиМ.
„Очекујемо да надлежни органи на Косову и Метохији предузму све потребне безбедносне мере како би обележавање Велике Госпојине 28. августа у Мушутишту протекло без инцидената и да се на Косову и Метохији покрене јавна кампања како би се престало са фашистичком праксом јавних позива на линч, а грађани тог дела Србије подстакли на помирење и суживот“, наведено је у саопштењу.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА