Најновије

ВУЛИН КОВАЧУ: Не љутите се на огледало, господине Ковач!

Шеф хрватске дипломатије Миро Ковач никада није рекао шта је неистинито у изјавама српских званичника о Хрватској.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

То је поручио министар Александар Вулин и додао да Ковачу заправо смета истина и ''огледало испред кога се налази''.
''Разумем бес Ковача, али то је бес који није усмерен на Вучића, већ треба да буде усмерен на истину. Ковач нам никада није рекао шта је неистинито у изјавама које дају наши званичници и шта је то неистинито у говору Александра Вучића, да ли је било протеривања 250.000 Срба, да ли је било клања, да ли је било сечења ушију и вађења очију'', упитао је Вулин. 
Вулин је у изјави Тањугу, коментаришући последњу изјаву хрватског министра, констатовао да Ковач никако да каже шта је проблем и где то нема истине у речима српских званичника. 
''Једино што видимо да му смета огледало испред кога се налази. Не љутите се на огледало, господне Ковач'', поручио му је Вулин. 
Кад у Книн доведете усташе, онда знајте да је у питању рехаблитација усташтва, поручио је Вулин. 
''Кад у Блајбургу положите венац на гроб стрељаних квислинга и усташа, као једина земља у Европи која се усудила да на државном нивоу тако нешто уради, онда немојте се љутити што то препознајемо и што вам то кажемо. Немојте се љутити на огледало и на истину'', поручио је Вулин. 
Оценио је да Ковач у току предизборне кампање, као и већина хрватских политичара, нема никакву ограду и да га чак ни истина не спречава. 
''Са здравим разумом је одавно у сукобу'', закључио је Вулин. 
Ковач је раније рекао да Хрватска више неће трпети никакве провокације и застрашивања својих грађана какве проводе власти Србије и увешће противмере због прогона хрватских бранитеља. 
Као један у низу сличних иступа и доказу континуитета политике Београда Ковач је оценио и говор Александра Вучића на обележавању 75 година формирања концентрационог логора Јасеновац, у којем је Хрватску оптужио за рехабилитацију усташтва.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА