Најновије

ПУТИН ПРАВИ СОПСТВЕНУ ОЛИМПИЈАДУ: Организоваћемо наше игре за параолимпијце!

Председник Русије Владимир Путин рекао је данас да је забрана руским спортистима да учествују на Параолимпијским играма у Рију неморална и најавио организацију посебног такмичења за њих.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

- Ми вас подржавамо и организоваћемо специјална такмичења на којима ћете моћи да покажете своје мајсторство. Награде за победнике биће и исте као што би биле на крају Параолимпијских игара - изјавио је Путин на сусрету са руским олимпијцима, а преноси Спутник.
Он је додао да ће Русија наставити да се бори за спорт без допинга.
- Неправедно и неморално је љутити се на оне којима је спорт смисао живота, који својим примером дају наду и веру у сопствене снаге милионима људи са инвалидитетом. Жао ми је оних који доносе такве одлуке, јер они морају да знају да је то за њих саме понижавајуће - поручио је Путин.
Министар спорта Виталиј Мутко најавио је да ће се Русија жалити швајцарском федералном суду на одлуку Суда из Лозане да забрани учешће параолимпијцима у Рију.
Руски атлетичарима, сем Дарије Клишине, због наводног системског допинга није дозвољено учешће на Олимпијским играма у Рију.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА