Најновије

"Тројка из блока" поново на Калемегдану

Након пет месеци од почетка сезоне, 32 спроведена турнира и скоро 4,5 милиона динара прикупљене помоћи у 2016. години, 10. септембра караван хуманости, спорта и забаве "Тројка из блока" трећу годину заредом освојиће Калемегдан!
После низа успешних хуманитарних турнира у брзом шутирању тројки одржаних широм Србије, региона и дијаспоре дошао је ред и на српску престоницу да поново отвори врата своје тврђаве свим Београђанима великог срца и прецизног шута за три поена. Као и увек очекује се спектакл без премца - сјајни реп наступи, енергичне плесне тачке, демонстрације борилачких вештина које остављају без даха, много познатих спортиста и одлична атмосфера! Улаз на отворене терене КК Партизан је као и увек бесплатан, турнир у брзом шутирању тројки почиње у 18 часова, а пријаве за шутирање износе 300 динара по учеснику. Средства прикупљена на турниру биће употребљена за помоћ социјално угроженим породицама које броје четворо и више деце, а живе на подручју Србије и региона. „Тројка из блока“ је идејни спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе помоћу којег се кроз турнире у брзом шутирању тројки прикупљају средства намењена за помоћ социјално угроженим породицама које живе на подручју Србије и региона и броје четворо и више деце. Хуманитарна организација Срби за Србе од 2005. године активно делује у борби против беле куге пружајући угроженима конкретну помоћ у виду доградње кућа, реконструкције купатила, изградње пластеника, штала, куповине беле технике, стоке, живине, покућства, трактора, мотокултиватора и осталог оруђа неопходног за рад. У првих 11 година рада прикупљено је преко 1,6 милиона евра помоћи која је успешно расподељена на више од 1.600 социјално угрожених породица које заједно броје преко 10.000 деце. Поред матичног представништва у Београду, организација има званичне огранке у још осам земаља широм света – САД, Канади, Аустралији, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Црној Гори и Републици Српској и броји више стотина активних чланова. Пројекат „Тројка из блока“ настао је 2012. године и за прве четири сезоне постигао је веома запажене резултате у Србији и дијаспори: - Преко 7 милиона динара прикупљене помоћи; - Више од 20 реконструисаних купатила широм Србије и Републике Српске; - Куповина медицинских апарата у износу од 828.000 динара за породилиште у Косовској Митровици; - Реконструкција сеоске амбуланте у банатском селу Купиник; - Дограђена кућа једанаесточланој породици Ђурић из села Лаћарак.

Пројекат „Тројка из блока“ од првог дана има званичну подршку Кошаркашког Савеза Србије и два најтрофејнија кошаркашка клуба у Србији – Црвене Звезде и Партизана, а крајем прошле године подршку нам је упутио и Кошаркашки Савез Републике Српске. За прве четири године постојања „Тројку из блока“ подржао је велики број јавних личности из света спорта, музике и културе: шампион Европе у аутомобилизму Душан Борковић, кошаркаши Бобан Марјановић, Дејан Томашевић, Ненад Крстић, Александар Смиљанић, Марко Кешељ, Бранко Лазић, Лука Митровић, Новица Величковић, кошаркашица Милица Дабовић, помоћник селектора кошаркашке репрезентације Србије Јовица Антонић, портпарол КК „Црвена Звезда“ Игор Вујичин, фудбалери Вујадин Савић, Александар Јевтић, Филип Младеновић и Немања Милуновић,одбојкаши Васа Мијић, Андрија Герић,Новица Бјелица,Владо Петковић, Урош Ковачевић, Александар Бата Атанасијевић, Никола Росић, Невен Мајсторовић, спортски новинари Слободан Шаренац и Владан Тегелтија, звезде серије „Државни посао“, каскадер Урош Ћертић, глумица Мирка Васиљевић, певачица Даница Крстић, и многи други. - Позивамо све Београђане спортског духа и широког срца да нам се 10. септембра придруже на Београдској тврђави како бисмо погодили што више тројки за бољи живот наших угрожених сународника! Деца су наша будућност! - каже директор пројекта Младен Матијашевић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА