Најновије

СМАЊИ-ПОВЕЋАЈ: "Вучић манипулише пензионерима"

То је та матрице БИА, некада УДБЕ, и сад господин друг Вучић, иде-не иде, биће пензије-неће, то су приче обавештајне службе, коју тако лако гута народ, да ја просто почињем да волим овај народ колико је глуп - изјавила је Даница Поповић, професорка Економског факултета.

Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање, како објашњава осећај код већине пензионера, махом гласача Српске напредне странке, да су они уверени да у случају евентуалног Вучићевог пораза, одласка са власти, пензија неће ни бити, професорка Поповић одговара да обавештајне службе у земљи користе да би застрашивали пензионере, чиме је наново отворила питање уцењивања најстаријих грађана, у циљу одржавања на власти СНС и њене интересне групације. 

- То је прича УДБЕ, која се сад зове БИА, али то је увек тако било. Тако је била прича кад друг Тито оде, да неће бити пензија. Па, кад друг Милошевић оде, неће ништа бити, нећете ништа добити. Сваки пут се то понављало. И сад господин друг Вучић, иде-не иде, биће пензије-неће, то су приче обавештајне службе, коју тако лако гута народ, да ја просто почињем да волим овај народ колико је глуп - каже Даница Поповић.

Подсетимо, током изборне кампање за парламентарне изборе 2016. године, председник Партије уједињених пензионера Србије, Милан Кркобабић, Вучићев коалициони партнер, упозоравао је и плашио пензионере да "могу да забораве на пензије", уколико СНС и Александар Вучић изгубе изборе.

- Пензионери ће џабе чекати поштара ако победи опозиција - изјавио је Кркобабић.

Иако је својевремено обећавао да неће бити смањења пензија, управо се Вучић показао као највећи непријатељ пензионера, јер није испоштовао своје обећање и бескрупулозно је ударио по џепу пензионера. 

Не питајући их за став, Вучић је свој потез представио у јавности као свесно пензионерско жртвовање за добробит и спас државе. Преко медијске машинерије, Вучић је успео да се пензионерима наметне као гарант њихове материјалне сигурности, уплашивши их губитком чак и тих остатака пензије у случају његовог губитка власти. 

Тиме су пензионери, као најосетљивиљи део друштва поднели највећи терет погубне економске и социјалне политике Александра Вучића.

Међутим, како су пензионери главно бирачко тело СНС, Вучић као "одличан занатлија", како је рекла професорка Поповић, зна тачно кад и како треба пензионерима да се обраћа и обећа им нешто. Зато не чуди, да је пред одлазак у Вашингтон, на преговоре са привременим институцијама у Приштини, Вучић обећао пензионерима повећање пензија.

- Он је одличан занатлија, политички, у том вођењу дневне политике. Тачно зна кад који потез треба повући. Ово можда може да значи да ће да им смањи пензије прекосутра, када је данас рекао да ће да повећа. Пензионери могу и то да очекују, али у сваком случају има неке везе са политиком и да му треба нека подршка пензионера данас, кад се на то одлучио - закључује Даница Поповић.

"Размена територија са Србијом одавно договорена, само се мало намерно развлачи." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА