Најновије

ПОВРАТАК ДЕВЕДЕСЕТИХ: Туча навијача "Звезеде" и "Динама" коју ћете ускоро гледати! (ВИДЕО)

Филм "ЗГ80" ускоро ће се појавити пред гледаоцима у Хрватској (вероватно и у региону), а већ сада је јасно да ће изазвати бурне реакције, с обзиром на тему.

ЗГ 80 (Фото: Јутјуб)

А тема су навијачи, дерби меч Црвене звезде и загребачког Динама, чланова ондашње "велике четворке" југословенског фудбала, рат између њих...
Екипа филма прича да је желела да сними поједине сцене и на стадиону Црвене звезде, али да су навијачи тог клуба оштро и јасно поручили да им то не пада на памет.
- Да, хтели смо да снимамо на "Маракани", а добили смо одговор: 'ОК, можете да снимате, али на властиту одговорност!'. 'Ајде ти, брате, снимај на 'Маракани' на властиту одговорност. И то сними да Бојс (припадник навијачке групе Динама - Бед Блу Бојс) прескаче ограду и долази до центра терена са Динамовом заставом у руци. Ми смо, наравно, ту сцену желели да снимимо тамо, али на властиту одговорност? Будимо реални... - прича за загребачке "Спортске новости" 33-годишњи редитељ Игор Шереги.
Филмска екипа је имала свакакве догодовштине током боравка у Србији.
- Нисмо могли да верујемо да се тамо "делије" питају баш за све. Кад смо почели да преговарамо преко наших сарадника из Београда, дошла је информација да се прети директору Црвене звезде да ће му бити запаљен ауто ако нас пусти на стадион. И онда кад смо и почели снимати у Београду, чувала нас је полиција, а доста каскадера били су "делије" који раде за лову, звали су неког свог посланика, вођу, који је поручио свима: 'Не могу, бре, ови Хрвати на Маракану!' - истакао је редитељ, и додао:
- Чудесно је да нико није питао за лову. Дакле да смо понудили милион долара које, јасно, немамо, они би рекли - не може! Како год звучи, навијачи су једини део друштва који се показао непоткупљивим... - нагласио је Шереги.
Стадион Црвене звезде на крају је "глумио" стадион крагујевачког Радничког - "Чика Дача".
- Хтели смо кружни, црвено-бели стадион. Покушали смо у Новом Саду, али Војводина уско сарађује са Звездом па је то пропало, а онда су нас назвали људи из Крагујевца и рекли: 'Дођите код нас'. Пази, из Крагујевца! А тамо су статисти, одредом Срби, глумили Хрвате за 70 куна (1.000 динара) и сендвич. Капитализам је победио - закључио је редитељ филма.
У филму глуме и хрватски и српски глумци, попут Радована Вујовића, Милана Тимотијевића (навијачи Звезде)... Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА