Најновије

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ ТРАЖИ ДА СЕ ЕРДОГАН ОПТУЖИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН: Невероватно је да може да нападне сиријску територију да би унуштио Курде!

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте сматра да би против турског председника Реџепа Тајипа Ердогана требало покренути истрагу и оптужити га за ратне злочине због офанзиве његове земље у Сирији.

Тајип Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Дел Понте је у интервјуу за швајцарски лист Швајц ам Вохененде рекла да је туском интервенцијом прекршено међународно право и обновљен сукоб у Сирији, преноси Ројтерс.

"Требало би отворити истрагу против њега и он би требало да буде оптужен за ратне злочине. Не би требало дозволити да се извуче без казне", рекла је Дел Понте, која је процесуирала ратне злочине у Руанди и бившој Југославији.

Она је оценила да је "невероватно" да Ердоган може да нападне сиријску територију како би "уништио Курде".

Анкара је саопштила да је њена офанзива, која је покренута након што су се амерички војници повукли са пограничног подручја између Сирије и Турске, искључиво усмерена на курдске снаге из такозване Народне заштитне јединице.

Турска на припаднике Народне заштитне јединице гледа као на терористе и тврди да су они повезани са курдским побуњеницима, који делују на југоистоку Турске.

Захарова се огласила поводом пуштања Бутине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА